Anghila in stil grecesc

de Ksenya in Peste, 31 Aug 2020 | 5540 vizualizari

 

 
Anghila este o specie de peste foarte bun. Are carnea dulce si gustoasa. Anghila din Grecia este recunoscuta pentru gustul sau desavarsit. Mai jos aveti o reteta greceasca cu o modalitate usoara de a prepara acest peste.
 
 

 

INGREDIENTE

  • 700 g de angila
  • 2 rosii mari bine coapte cam 600 g
  • 3 linguri ulei de masline
  • 100 ml vin rosu dulce
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
  • ½ lingurita oregano
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Anghila in stil grecesc:

 

 Pestele il spalam si-i inlaturam pielea si capul.

 Intr-o tigaie adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe ambele parti; adaugam rosiile date prin razatoarea cu ochiuri mari, adaugam vinul, lasam descoperit 5 minute apoi acoperim cu un capac si lasam la foc mic 10 minute. Oprim flacara si mai lasam 10 minute.

 Se serveste cu paine calda cu coaja groasa atat rece cat si cald.

 

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate servi si cu paine prajita unsa cu ulei de masline si trecut deasupra un catel de usturoi

2

In perioada postului nu folositi vin

3

Daca rosiile nu sunt bine coapte ,echilibrati sosul cu un pic de zahar sau dupa gust

Daca ti-a placut reteta noastra "Anghila in stil grecesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dorada in acqua pazza - reteta nr. 1100