Anghila este o specie de peste foarte bun. Are carnea dulce si gustoasa. Anghila din Grecia este recunoscuta pentru gustul sau desavarsit. Mai jos aveti o reteta greceasca cu o modalitate usoara de a prepara acest peste.
Pestele il spalam si-i inlaturam pielea si capul.
Intr-o tigaie adaugam uleiul si-l incalzim bine, adaugam bucatile de peste si-l prajim cate 3 minute pe ambele parti; adaugam rosiile date prin razatoarea cu ochiuri mari, adaugam vinul, lasam descoperit 5 minute apoi acoperim cu un capac si lasam la foc mic 10 minute. Oprim flacara si mai lasam 10 minute.
Se serveste cu paine calda cu coaja groasa atat rece cat si cald.
1
Se poate servi si cu paine prajita unsa cu ulei de masline si trecut deasupra un catel de usturoi
2
In perioada postului nu folositi vin
3
Daca rosiile nu sunt bine coapte ,echilibrati sosul cu un pic de zahar sau dupa gust