Dacă tot sunt la capitolul porumb, am zis de ce nu și un altfel de topping pentru pizza.
O combinație de gusturi tare reușită.
Gata cu vorba spor și poftă bună!
Ehei, am revenit la lucru manual, deoarece Maricica bis și-a dat obsteșcul sfârșit! :D Într-un vas se cerme făina, se adaugă apa călduță, drojdia, zahărul și sarea, apoi se începe ușor, ușor frământarea, astfel încât să se obțimă un aluat elastic, se ajută cu uleiul modelarea aluatului. După ce s-a obținut o bilă omogenă și elastic se lasă la dospit aluatul cca. 30 minute la loc călduț, cca. 30 de minute.
După ce aluatul a crescut, se pune pe planșeta de lucru presarată cu făină și i se dă forma dreptunghiulară, de data aceasta.
Se așează în tăvă, apoi se începe montarea pizzei.
Se pune primul strat de sos pentru pizza a la Panacris, apoi se pun felii de mozzarella, felii subțiri de ardei kapia, ceapă, măsline negre, cârnat chorizo, boabe de porumb, un nou strat de sos pentru pizza, oregano și mozzarella rasă.
Se introduce pizza în cuptorul încins în prealabil, se lasă la cuptor cca. 20 de minute, la 180 grade, apoi încă 10 minute la 150 grade.
Spor și poftă bună!