Am descoperit că nu aveam această rețetă în portofoliu, așa că m-am pus la treabă, daca tot m-am procopsit cu un borcan mare de afine! :D ;) Afinata data viitoare! :D :)))
Afinele curățate și spălate se pun într-un vas încăpător cu fundul dublu, se adaugă zahărul și zeama de lămâie, apoi se amestecă ușor și se lasă câteva ore, eventual peste nopate, ca să-și lase zeama.
Fructele se pun la fiert împreună cu siropul lăsa, la foc iute cca. 15 minute, se spumează, apoi se mai lasă la fiert la foc mic cca. 60 minute sau până se ajunge la consistența dorită.
Dulceața se pune fierbinte în borcanele sterilizate, se închid eremetic, apoi se lasă la răcorit cu fundul în sus, într-un pat de pături.
A doua zi se etichetează și depozitează în cămară.
Spor și poftă bună!
1
Au ieșit patru borcanele de 300 ml.