La cererea publicului am umplut și zuchini! ;) Cu un pic de îndemânare și răbdare, preparați ceva bun pentru toată familia.
Spor și poftă bună!
Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se toacă cubulețe.
(Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin frigider și am dat de câteva bucățele de pui, gata preparat, ce nu se dădea mâncat. De aici a pornit și rețeta! :D 😊) )
Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci, telemeaua, prosciutto tocat mărunt, pieptul de pui mărunțit, oul, și verdețurile, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.
Zuchinii se curăță cu cuțitul special, zimțat, apoi se taie pe lung, se scobește miezul și eventual se taie la capete.
Jumătățile de zuchinii se umplu cu amestecul de mai sus, se pun într-un vas termorezistent, se presară cașcavalul ras, deasupra și se dau la gătit în cuptorul preîmcis, neacoperite, cca. 30 minute la 150 grade.
Zuchinii umpluți se servesc fierbinți cu puțină smântână sau simple după gustul fiecăruia.
Spor și poftă bună!
1
Se pot umple dovlecii sau chiar, rosii si ardei cu această umplutură! ;)