Tarta cu carne

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2020 | 2779 vizualizari

 

Pentru această delicioasă tartă cu carne, am folosit mix-ul pentru sărățele sau covrigei de la Dr. Oetker.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 Mixul pentru sărățele sau covrigei Dr. Oetker (350 g),
  • 1 ou,
  • 40 ml apă rece,
  • 100 g unt rece/margarină,
  • În plus:
  • 300 g carne de porc,
  • 1 linguriță ulei,
  • 1 linguriță mix mirodenii (boia dulce, rozmarin, coriandru, cimbru, oregano, busuioc),
  • Sare, după gust,
  • Cașcaval ras, după gust,
  • 1 ou pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne:

 

Amesteci, într-un bol, mixul cu untul/magarina rece tăiată fâșii subțiri, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oul și puțină apă, apoi frămânți până obții un aluat omogen.

Dai aluatul la frigider, până pregătești umplutura.

Pentru umplutură, dai carnea de porc la mașina de tocat carne, o gătești într-o tigaie cu puțin ulei, până se pătrunde bine, adaugi sare și mirodenii, după plac și amesteci. Dai de pe foc și lași la răcit.

 Tai aluatul în două bucăți, le prelucrezi pe rând.

Întinzi prima foaie de aluat.

Adaugi carnea gătită anterior și o aranjezi cu o spatulă sau furculiță.

Presari cașcavalul ras.

 

Întinzi restul de aluat în foaie, din care decupezi cerculețe cu un dui. Cerculețele decupate le imprimi cu vârful duiului, care poate avea orice formă îți place, eu am ales un dui cu formă de trandafir. Apoi așezi cerculețele la loc pe tartă, dar printre găurele.

Ungi tarta cu oul bătut puțin înainte.

Dai tava la cuptorul preîncălzit (eu am cuptor cu gaz), pentru 30 minute, la foc mediu.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/tarta-cu-carne.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu prosciutto si cascaval