Tarta cu carne

de Ancutsa in Aperitive / Garnituri, 29 Aug 2020 | 3207 vizualizari

 

Pentru această delicioasă tartă cu carne, am folosit mix-ul pentru sărățele sau covrigei de la Dr. Oetker.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 Mixul pentru sărățele sau covrigei Dr. Oetker (350 g),
  • 1 ou,
  • 40 ml apă rece,
  • 100 g unt rece/margarină,
  • În plus:
  • 300 g carne de porc,
  • 1 linguriță ulei,
  • 1 linguriță mix mirodenii (boia dulce, rozmarin, coriandru, cimbru, oregano, busuioc),
  • Sare, după gust,
  • Cașcaval ras, după gust,
  • 1 ou pentru uns
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu carne:

 

Amesteci, într-un bol, mixul cu untul/magarina rece tăiată fâșii subțiri, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oul și puțină apă, apoi frămânți până obții un aluat omogen.

Dai aluatul la frigider, până pregătești umplutura.

Pentru umplutură, dai carnea de porc la mașina de tocat carne, o gătești într-o tigaie cu puțin ulei, până se pătrunde bine, adaugi sare și mirodenii, după plac și amesteci. Dai de pe foc și lași la răcit.

 Tai aluatul în două bucăți, le prelucrezi pe rând.

Întinzi prima foaie de aluat.

Adaugi carnea gătită anterior și o aranjezi cu o spatulă sau furculiță.

Presari cașcavalul ras.

 

Întinzi restul de aluat în foaie, din care decupezi cerculețe cu un dui. Cerculețele decupate le imprimi cu vârful duiului, care poate avea orice formă îți place, eu am ales un dui cu formă de trandafir. Apoi așezi cerculețele la loc pe tartă, dar printre găurele.

Ungi tarta cu oul bătut puțin înainte.

Dai tava la cuptorul preîncălzit (eu am cuptor cu gaz), pentru 30 minute, la foc mediu.

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:  

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2020/08/tarta-cu-carne.html

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu carne" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv cu kaiser si legume