Tochitura de porc

de oanapl in Porc, 27 Aug 2020 | 3916 vizualizari

 

Astăzi am ieșit la câteva cumpăraturi, fără să mă fi decis ce să pregătesc de mâncare. Pe scara blocului mirosea a friptură de porc și instantaneu am simțit că-mi plouă în gură și m-am decis: fac tochitură de porc. Ăsta-i avantajul când stai la bloc: îți mai dau și vecinii idei pentru meniul zilei :))

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne de porc
  • 2 cârnăciori
  • 200 g ficat de porc
  • 2 fire ceapă verde
  • 2 lgt boia de ardei
  • sare
  • piper
  • ouă
  • telemea
  • mămăligă
  • 3-4 linguri ulei
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura de porc:

Se spală bucata de carne, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit în 2 linguri de ulei. Se prăjește pe toate părțile până când se albește.

Se spală ficatul de porc, se usucă cu un șervet absorbant, apoi se taie în cubulețe potrivit de mari și se pune la prăjit (în altă tigaie) în 2 linguri de ulei. Se scoate ficatul și se adaugă peste carnea de porc, iar în uleiul rămas se pun la prăjit cârnăciorii.

Se toacă ceapa felii și se adaugă peste bucățile de carne și se lasă să se rumenească puțin. Se adaugă condimentele, 2 căni de apă și se lasă să fiarbă la foc potrivit, în cratița acoperită cu capac, până când scade zeama, iar carnea este bine fiartă. Spre final, cârnăciorii se taie în bucăți mai mici și se adaugă peste carne.
De câte ori este nevoie se adaugă câte puțină apă fierbinte și se lasă să fiarbă mai departe. Se adaugă sare după gust. Se fierbe până când carnea este fragedă, bine fiartă și a scăzut toată apa.
Între timp se pregătește și mămăliga.
Se servește alături de ochiuri și telemea rasă.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura de porc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

30.08.2020, 16:29

Gustoasa!

Panacris 1

30.08.2020, 21:10

Yamyyy, yamyyy!

Rocsi 1

30.08.2020, 21:36

Noroc cu vecinii, ca ne mai facem poftele! Arata tare bine tochitura!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc