Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi

de Panacris in Pui, 27 Aug 2020 | 2707 vizualizari

 

Un fel de mâncare principal, creat ad-hoc, după o revizie prin frigider și cămară! Cu un pic de îndemânare și răbdare, preparați ceva bun petru toată familia.
 
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Ceapă galbenă 4 bucăți mari
  • Piept de pui dezosat 1 bucată
  • Sare de mare, Piper proaspăt măcinat
  • Boia dulce de ardei
  • Ulei de măsline 1 lingură
  • Șuncă afumată 2 felii cca. 50 g
  • Ou 1 bucată
  • Brânză de vaci cca. 100 g
  • Telemea de oi/vacă cca. 100 g
  • Cașcaval cca. 50 g
  • Ceapă verde sau chives
  • Mărar proaspăt (opțional)
  • Pătrunjel verde (opțional)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi:

Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit se toacă cubulețe.

(Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin frigider și am dat de câteva bucățele de pui, gata preparat, ce nu se dădea mâncat. De aici a pornit și rețeta! :D 😊) )

Într-un vas încăpător se pune brânza de vaci, telemeaua, șunca afumată tocată mărunt, pieptul de pui mărunțit, oul, și verdețurile, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele.

Ceapa se curăță, apoi se taie câte un căpăcel și se scobește miezul, astfel încât să rămână 2-3 foi la exterior.

Cepele curățate se umplu cu amestecul de mai sus, se pun într-un vas termorezistent, se presară cașcavalul ras, deasupra și se dau la gătit în cuptorul preîmcis, neacoperite, cca. 30 minute la 150 grade.

Cepele umplute se servesc fierbinți cu puțină smântână sau simple după gustul fiecăruia.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ceapa umpluta cu carne de pui, bacon si branzeturi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

30.08.2020, 21:33

Panacris 1

04.09.2020, 10:02

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

RuxyRux 1

28.10.2020, 22:06

Wow ce reteta deosebita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Plăcinte marocane cu pui by bucatarie_marocana