Somon gatit simplu, pe pat de sare

de Panacris in Somon, 25 Aug 2020 | 4383 vizualizari

 

Dacă nu aveți placă de sare, se poate rezolva simplu, puneți un strat gros de sare grunjoasă, într-un vas termorezistent, tapetat cu foaie de pergament și apoi urmați procedura dr gătire, exact ca și în rețetă. simplu, gustos și la îndemâna oricărui novice în bucătărie.
Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • Somon file 2 bucăți, cca. 400 g.
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Placă de sare de la Praid (e bună și cea de Himalaya),
  • Lămâie 1 bucată,
  • Busuioc 1 fir,
  • Rosmarin 1 fir.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon gatit simplu, pe pat de sare:

File-urile de somon, stropite cu puțin ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos,  pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute.

După cca. 10 minute, bucățile de somon se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de măsline, se adaugă mirodeniile, busuiocul și rosmarinul, feliile de lămâie și se mai lasă la gătit încă 10 minute la 200 grade.

Somonul se servește după gustul fiecăruia cu lămâie sau mujdei ;), pâine, mămăligă sau cartofi natur cu sos de capere.

Am reușit să-i fac și pe Zmeișori să guste, așa o mica bucățică, de dragul meu! 😉

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon gatit simplu, pe pat de sare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

Frigănele reinterpretate la cuptor - Super gustoase și rapide

pe 01.07 la 10:33

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta