Dacă nu aveți placă de sare, se poate rezolva simplu, puneți un strat gros de sare grunjoasă, într-un vas termorezistent, tapetat cu foaie de pergament și apoi urmați procedura dr gătire, exact ca și în rețetă. simplu, gustos și la îndemâna oricărui novice în bucătărie.
Spor și poftă bună!
File-urile de somon, stropite cu puțin ulei de măsline, se pun la gătit, atenție cu pielea în jos, pe placa de sare preîncălzită în cuptor la 250 g, cca. 10 minute.
După cca. 10 minute, bucățile de somon se întorc și se stropesc cu un pic de ulei de măsline, se adaugă mirodeniile, busuiocul și rosmarinul, feliile de lămâie și se mai lasă la gătit încă 10 minute la 200 grade.
Somonul se servește după gustul fiecăruia cu lămâie sau mujdei ;), pâine, mămăligă sau cartofi natur cu sos de capere.
Am reușit să-i fac și pe Zmeișori să guste, așa o mica bucățică, de dragul meu! 😉
Spor și poftă bună!