Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Copanele de pui in sos tomat, cu...
Postat de: RODIMUR in PuiCopănelele de pui se curăță, se spală și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cepele și usturoiul, se spală și se mărunțesc. Se prăjesc...Citeste continuarea
Friptura de gaina cu cartofi
Postat de: mihaelar63 in PuiCarnea de gaina portionata si bine spalata se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 minute . Zeama rezultata de la fierberii carnii se poate folosi ca baza la prepararea unei ciorbe sau...Citeste continuarea
Paine de casa
Postat de: mihaelar63 in PiineSe prepara o maia din 100 gr apa calduta, drojdia farmitata, 2 linguri faina si zahar. Zaharul ajuta la dospire. Amestecati si lasati sa se activeze drojdia . Veti vedea...Citeste continuarea
Desert cruffins umplute cu nuca
Postat de: TAB1TA in DulciuriIntr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu...Citeste continuarea
Desert croissante duo
Postat de: deyutzky in DulciuriIntr-un bol punem 400 g faina(la final daca mai e nevoie adaugati si restul). In centrul ei facem o adancitura in care adaugam apa calduta, zaharul si drojdia. Amestecam cu o lingura de lemn...Citeste continuarea
Desert poale-n brau
Postat de: TAB1TA in DulciuriPentru maia: Intr-un castron se pune laptele caldut 50 ml. Se adauga zaharul (1 lingurita) si se amesteca. Se adauga drojdia uscata si se amesteca usor sa se dizolve. Se adauga si cele 2...Citeste continuarea
Placinta cu carne tocata de porc
Postat de: Pungasa_Rogue in PorcCeapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare....Citeste continuarea
Pizza cu coronita de cabanosi
Postat de: Pungasa_Rogue in PizzaDrojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se...Citeste continuarea
Desert trandafirasi cu nutella, din...
Postat de: TAB1TA in DulciuriIntr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu...Citeste continuarea
Desert prajitura cu gem de piersici...
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale, galbenusurile, untul, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se incorporeaza faina si praful de copt. Se...Citeste continuarea
Desert clatita olandeza la cuptor
Postat de: RuxyRux in DulciuriDin cantitatea respectiva iese o singura clatita mare, pe care o veti umple dupa dorinta si care poate satura sa spunem asa cam trei persoane. Aveti nevoie de un blender cu lama unde veti mixa...Citeste continuarea
Salata de fasole verde cu iaurt si...
Postat de: katty in SalateIntr-o craticioara punem la fiert putina apa. Cand fierbe in clocot, adaugam sare si fasolea verde congelata. Fierbem cat sa se inmoaie usor, dar sa ramana ferma si o scoatem trecand-o prin apa...Citeste continuarea
Desert spirale pudrate
Postat de: TAB1TA in DulciuriIntr-un castron punem laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam usor. Acoperim castronul si lasam 10 minute la loc cald pana cand drojdia se umfla. Intr-un bol mai mare faina,...Citeste continuarea
Aperitiv pateuri cu branza
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriIntr-un castron frecam branza dulce cu osanza. Adaugam sarea, laptele batut,apoi incepem sa adaugam faina si framantam un aluat dens, nelipicios pe care il strangem intr-o bila si il dam la...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu maruntaie de pui
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine carnea de pui si o punem la foc intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam ceapa, morcovul si ardeiul gras tocate fin. Fierbem pana carnea si legumele sunt moi,...Citeste continuarea
Desert tort trio de ciocolata
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul măcinat și esența de vanilie și se continuă baterea până când...Citeste continuarea
Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePuneti costita afumata la fiert. Intre timp curatati, spalati si taiati legumele. Taiati marunt ceapa si usturoiul. Feliati morcovii. Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati...Citeste continuarea
Baghete
Postat de: madi_marin in PiineSe pun într-un castron apa, drojdia, făina cernută şi deasupra ei sarea. Se amestecă întâi cu lingura, apoi se pune aluatul pe masa pudrată cu făină şi se...Citeste continuarea
Desert cozonac cu nutella si rahat
Postat de: mirela0911 in DulciuriAluatul: se prepara maiaua. Se incalzeste 100 ml lapte, se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa sa dospeasca. Restul de lapte se incalzeste...Citeste continuarea
Aperitiv saleuri cu branza de vaci
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriDrojdia se amesteca cu o lingurita de faina si putina apa calduta. Se lasa pana se umfla putin. Faina cernuta se amesteca cu toate ingrediente si se lasa la crescut cel putin 30m. Se intinde...Citeste continuarea
Tarta cu carne tocata si legume
Postat de: oanapl in PorcSe prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens...Citeste continuarea
Desert tort Choco Balls
Postat de: RODIMUR in TorturiSe face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se poate face un blat obișnuit, din albușuri și gălbenușuri. Eu am făcut un blat numai din albușuri,...Citeste continuarea
Desert papanasi
Postat de: licurici_lra in DulciuriBranza de vaci se amesteca cu oul, zaharul, esenta si coaja de lamaie si portocala. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si praful de copt, apoi se pun peste branza si se...Citeste continuarea
Impletituri cu mix de seminte
Postat de: mirela0911 in PiineIntr-un bol se cerne faina si se pune sarea intr-o margine. Se incalzesc usor 150 ml lapte impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga faina si drojdia zdrobita, amestecandu-se...Citeste continuarea
Desert baclava
Postat de: licurici_lra in DulciuriPentru sirop, se pune apa cu zaharul pe foc si se fierb pana se topeste zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se fierbe siropul pana se ingroasa putin. Nucile, fisticul si migdalele...Citeste continuarea
Aperitiv bulete de branza
Postat de: licurici_lra in Aperitive / GarnituriSe amesteca branza de burduf cu branza cheddar si cascavalul (rase), se formeaza bile de dimensiunea unei nuci, apoi se baga cel putin 30min in frigider. Se pregatesc 3 boluri...Citeste continuarea
Desert negresa cu urda, mure si...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul și laptele și se omogenizează. Se...Citeste continuarea
Placinta melc cu branza si ceapa verde
Postat de: mirela0911 in Aperitive / GarnituriSe poate prepara aluatul la mixer sau, daca nu aveti, se poate framanta cu mana. Un bolul mixerului se pune faina cernuta si se adauga sarea. Se incalzesc 150 ml apa si se amesteca cu 1 lgt...Citeste continuarea
Piept de pui, cu cartofi noi, la...
Postat de: RODIMUR in PuiSe curăță pieptul de pui, se spală și se lasă să se scurgă de apă, într-o strecurătoare. Se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cubulețe ceva mai mari....Citeste continuarea
Focaccia cu masline, rosii si busuioc
Postat de: panacris in PiineDe data aceasta am lăsat-o pe Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine să stea liniștită și am trecut la treabă! ;) Într-un vas încăpător se pune...Citeste continuarea
Desert Pavlova cu crema de vanilie...
Postat de: RuxyRux in DulciuriAlbusurile se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul in 4 etape, nu tot intr-o singura transa, atentie este fff important! Se mixeaza in jur de 12 minute pana ce nu se mai simte...Citeste continuarea
Desert cornulete cu gem
Postat de: madi_marin in DulciuriUntul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele. Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi...Citeste continuarea
Placintele sarate
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriIntr-un castron amestecam faina si sarea cu zaharul si bicarbonatul, apoi radem cascavalul si amestecam bine. Adaugam si ayranul si omogenizam compozitia pana obtinem un aluat nelipicios si...Citeste continuarea
Desert cornuri cu crema de ciocolata
Postat de: momo121 in DulciuriDizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte. Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam...Citeste continuarea
Pavlova cu nutella si frisca
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAm mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat amidonul si am continuat s...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: Constelatialeu in VitaCarnea tocata o amestecam cu condimentele, dupa gust, apoi o lasam sa se odihneasca cca 20 min, dupa care o impartim in 8 bile de 125 g fiecare. Se pot modela cu mana, cu forma speciala sau cu...Citeste continuarea
Chifle pentru burger
Postat de: Constelatialeu in PiineMai intai am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, nu de tot, sa fie doar foarte putin caldut. In bolul de la mixer am pus faina cernuta, in mijloc am pus drojdia uscata, oul, zaharul, pe...Citeste continuarea
Salata de radacina de telina
Postat de: ctlina in SalateCuratati radacina de telina si dati-o pe razatoare. Intr-un castron amestecati telina rasa cu crema si maioneza. Puneti sare, piper, adaugati sucul de lamaie , uleiul de masline si piperul roz...Citeste continuarea
Supa de sparanghel cu mozzarella
Postat de: ctlina in Supe/CiorbeSparanghelul verde nu este necesar sa-l curatati, indepartati numai baza lui. Taiati-l bucati. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o oala adanca. Sotati ceapa curatata si tocata marunt. Puneti...Citeste continuarea
Andive gratinate cu sos cheddar
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumePregatiti sosul cu branza cheddar : Puneti smantana la-ncalzit si cand este fierbinte adaugati branza cheddar taiata bucati si laptele . Amestecati cu un tel pana cand branza se topeste si...Citeste continuarea
Guacamole rapid si parfumat
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriTaiati avocado-ul pe jumatate in lungime. Indepartati samburele si curatati-l de coaja. Puneti pulpa intr-un castron. Adaugati sucul de lamaie si presati-l in piureu cu o furculita. Puneti...Citeste continuarea
Paine taraneasca ruseasca cu...
Postat de: Ksenya in PiineIntr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele,...Citeste continuarea
Fusilli cu ton si cherry
Postat de: TAB1TA in PasteSe fierb pastele in apa cu sare si putin ulei conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie rosiile cherry in doua. Dupa ce pastele au fiert, se scurge apa, se trece prin jet de apa rece, se...Citeste continuarea
Mazare cu mini fileuri din piept de...
Postat de: TAB1TA in PuiSe curata si se toaca ceapa. Ardeiul se toaca cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul. Se pun bucatile de pui. Se adauga 1 cana cu apa. Se acopera cratita cu capac. Se fierbe...Citeste continuarea
Desert prajitura cu capsuni
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat de pandispan cu capsuni : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Separat amestecam galbenusurile cu un praf de...Citeste continuarea
Desert trandafiri cu branza si stafide
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriIntr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga 300 g de faina, restul de zahar, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie. Laptele si untul se...Citeste continuarea
Desert poppy seed coconut bread
Postat de: mihaelar63 in DulciuriUntul moale se bate cu zaharul cu ajutorul mixerului . Incorporati ouale pe rand . Amestecati . Se adauga faina si praful de copt .Amestecati cu o spatula . Puneti...Citeste continuarea
Desert negresa cu ciocolata si...
Postat de: licurici_lra in PrajituriCiocolata si untul, taiate cubulete, se topesc impreuna. Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate: faina cernuta, zaharul, cacaua, migdalele macinate si praful de copt....Citeste continuarea
Desert tort Linzer cu ciocolata si...
Postat de: deyutzky in DulciuriFursecuri: Punem intr-un vas toate ingredientele: faina, zaharul pudra, nuca macinata, untul si galbenusul, apoi le amestecam bine si incepem sa framantam un aluat care nu se lipeste de...Citeste continuarea
Pulpe de pui la tigaie, cu smantana...
Postat de: RODIMUR in PuiPulpele se curăță, se spală, se scurg bine de apă într-o strecurătoare și apoi se prăjesc la tigaie cu capacul pus, pe ambele fețe, până ce se rumenesc ușor și se pătrund....Citeste continuarea