A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Copanele de pui in sos tomat, cu...

Postat de: RODIMUR in Pui

Copănelele de pui se curăță, se spală și se lasă într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se curăță cepele și usturoiul, se spală și se mărunțesc. Se prăjesc...Citeste continuarea

Friptura de gaina cu cartofi

Postat de: mihaelar63 in Pui

Carnea de gaina portionata si bine spalata se pune la fiert in apa cu sare timp de 40 minute . Zeama rezultata de la fierberii carnii se poate folosi ca baza la prepararea unei ciorbe sau...Citeste continuarea

Paine de casa

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Se prepara o maia din 100 gr apa calduta, drojdia farmitata, 2 linguri faina si zahar. Zaharul ajuta la dospire. Amestecati si lasati sa se activeze drojdia . Veti vedea...Citeste continuarea

Desert cruffins umplute cu nuca

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Intr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu...Citeste continuarea

Desert croissante duo

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Intr-un bol punem 400 g faina(la final daca mai e nevoie adaugati si restul). In centrul ei facem o adancitura in care adaugam apa calduta, zaharul si drojdia. Amestecam cu o lingura de lemn...Citeste continuarea

Desert poale-n brau

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Pentru maia: Intr-un castron se pune laptele caldut 50 ml. Se adauga zaharul (1 lingurita) si se amesteca. Se adauga drojdia uscata si se amesteca usor sa se dizolve. Se adauga si cele 2...Citeste continuarea

Placinta cu carne tocata de porc

Postat de: Pungasa_Rogue in Porc

Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Morcovul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea cea mare....Citeste continuarea

Pizza cu coronita de cabanosi

Postat de: Pungasa_Rogue in Pizza

Drojdia se freaca cu zaharul pana cand devine lichida. Se adauga laptele cald si 100 g de faina, se amesteca si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se adauga smantana si sarea si se...Citeste continuarea

Desert trandafirasi cu nutella, din...

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Intr-un bol incapator am pus faina. In mijloc, am facut o adancitura si am pus laptele caldut, o lingurita de zahar si drojdia uscata. Am amestecat putin. Am lasat 10 minute la loc cald cu...Citeste continuarea

Desert prajitura cu gem de piersici...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Ouale, galbenusurile, untul, sarea, zaharul, zaharul vanilinat si esenta de vanilie se mixeaza, apoi se incorporeaza faina si praful de copt. Se...Citeste continuarea

Desert clatita olandeza la cuptor

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Din cantitatea respectiva iese o singura clatita mare, pe care o veti umple dupa dorinta si care poate satura sa spunem asa cam trei persoane. Aveti nevoie de un blender cu lama unde veti mixa...Citeste continuarea

Salata de fasole verde cu iaurt si...

Postat de: katty in Salate

Intr-o craticioara punem la fiert putina apa. Cand fierbe in clocot, adaugam sare si fasolea verde congelata. Fierbem cat sa se inmoaie usor, dar sa ramana ferma si o scoatem trecand-o prin apa...Citeste continuarea

Desert spirale pudrate

Postat de: TAB1TA in Dulciuri

Intr-un castron punem laptele caldut, zaharul si drojdia. Amestecam usor. Acoperim castronul si lasam 10 minute la loc cald pana cand drojdia se umfla. Intr-un bol mai mare faina,...Citeste continuarea

Aperitiv pateuri cu branza

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron frecam branza dulce cu osanza. Adaugam sarea, laptele batut,apoi incepem sa adaugam faina si framantam un aluat dens, nelipicios pe care il  strangem intr-o bila si il dam la...Citeste continuarea

Ciorba de loboda cu maruntaie de pui

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine carnea de pui si o punem la foc intr-o oala, acoperita cu apa rece. Spumam bine, apoi adaugam ceapa, morcovul si ardeiul gras tocate fin. Fierbem pana carnea si legumele sunt moi,...Citeste continuarea

Desert tort trio de ciocolata

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat, se separă albușurile de gălbenușuri și se bat spumă tare cu un praf de sare. Se adaugă zahărul măcinat și esența de vanilie și se continuă baterea până când...Citeste continuarea

Ciorba de spanac cu cartofi, iaurt...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Puneti costita afumata la fiert. Intre timp curatati, spalati si taiati legumele. Taiati marunt ceapa si usturoiul. Feliati morcovii. Sotati legumele pregatite usor in ulei si turnati...Citeste continuarea

Baghete

Postat de: madi_marin in Piine

Se pun într-un castron apa, drojdia, făina cernută şi deasupra ei sarea. Se amestecă întâi cu lingura, apoi se pune aluatul pe masa pudrată cu făină şi se...Citeste continuarea

Desert cozonac cu nutella si rahat

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Aluatul: se prepara maiaua. Se incalzeste 100 ml lapte, se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia proaspata. Se amesteca bine si se lasa sa dospeasca. Restul de lapte se incalzeste...Citeste continuarea

Aperitiv saleuri cu branza de vaci

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Drojdia se amesteca cu o lingurita de faina si putina apa calduta. Se lasa pana se umfla putin. Faina cernuta se amesteca cu toate ingrediente si se lasa la crescut cel putin 30m. Se intinde...Citeste continuarea

Tarta cu carne tocata si legume

Postat de: oanapl in Porc

Se prepară mai întâi umplutura de carne tocată. Se pune uleiul la încins și se adaugă carnea tocată presărată cu sare, în prealabil și se amestecă intens...Citeste continuarea

Desert tort Choco Balls

Postat de: RODIMUR in Torturi

Se face mai întâi blatul, chiar cu o zi înainte, dacă este cazul. Se poate face un blat obișnuit, din albușuri și gălbenușuri. Eu am făcut un blat numai din albușuri,...Citeste continuarea

Desert papanasi

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Branza de vaci se amesteca cu oul, zaharul, esenta si coaja de lamaie si portocala. Faina cernuta se amesteca cu un praf de sare si praful de copt, apoi se pun peste branza si se...Citeste continuarea

Impletituri cu mix de seminte

Postat de: mirela0911 in Piine

Intr-un bol se cerne faina si se pune sarea intr-o margine. Se incalzesc usor 150 ml lapte impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga faina si drojdia zdrobita, amestecandu-se...Citeste continuarea

Desert baclava

Postat de: licurici_lra in Dulciuri

Pentru sirop, se pune apa cu zaharul pe foc si se fierb pana se topeste zaharul, apoi se adauga restul ingredientelor si se fierbe siropul pana se ingroasa putin. Nucile, fisticul si migdalele...Citeste continuarea

Aperitiv bulete de branza

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

  Se amesteca branza de burduf cu branza cheddar si cascavalul (rase), se formeaza bile de dimensiunea unei nuci, apoi se baga cel putin 30min in frigider.  Se pregatesc 3 boluri...Citeste continuarea

Desert negresa cu urda, mure si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, se mixează ouăle cu un praf de sare și zahărul măcinat până când își dublează volumul. Se adaugă uleiul și laptele și se omogenizează. Se...Citeste continuarea

Placinta melc cu branza si ceapa verde

Postat de: mirela0911 in Aperitive / Garnituri

Se poate prepara aluatul la mixer sau, daca nu aveti, se poate framanta cu mana. Un bolul mixerului se pune faina cernuta si se adauga sarea. Se incalzesc 150 ml apa si se amesteca cu 1 lgt...Citeste continuarea

Piept de pui, cu cartofi noi, la...

Postat de: RODIMUR in Pui

Se curăță pieptul de pui, se spală și se lasă să se scurgă de apă, într-o strecurătoare. Se curăță cartofii, se spală și se taie sub formă de cubulețe ceva mai mari....Citeste continuarea

Focaccia cu masline, rosii si busuioc

Postat de: panacris in Piine

De data aceasta am lăsat-o pe Maricica bis, mașina de frământat și copt pâine să stea liniștită și am trecut la treabă! ;) Într-un vas încăpător se pune...Citeste continuarea

Desert Pavlova cu crema de vanilie...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Albusurile se mixeaza spuma 30 de secunde, apoi se adauga zaharul in 4 etape, nu tot intr-o singura transa, atentie este fff important! Se mixeaza in jur de 12 minute pana ce nu se mai simte...Citeste continuarea

Desert cornulete cu gem

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Untul la temperatura camerei se amestecă cu iaurtul, coaja rasă de lămâie, zahărul vanilat şi esenţele. Se adaugă puţin câte puţin din făina cernută cu praful de copt şi...Citeste continuarea

Placintele sarate

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron amestecam faina si sarea cu zaharul si bicarbonatul, apoi radem cascavalul si amestecam bine. Adaugam si ayranul si omogenizam compozitia pana obtinem un aluat nelipicios si...Citeste continuarea

Desert cornuri cu crema de ciocolata

Postat de: momo121 in Dulciuri

Dizolvam drojdia in 50 ml lapte caldut, iar zaharul si zaharul vanilat il topim cu restul de lapte. Intr-un bol punem faina cernuta cu un praf de sare, facem o adancitura in mijloc si turnam...Citeste continuarea

Pavlova cu nutella si frisca

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Am mixat bine albusurile cu un praf de sare, pana am obtinut o spuma tare, apoi am adaugat zaharul si am continuat s amixez pana am obtinut o bezea ferma, am adaugat amidonul si am continuat s...Citeste continuarea

Cheeseburger

Postat de: Constelatialeu in Vita

Carnea tocata o amestecam cu condimentele, dupa gust, apoi o lasam sa se odihneasca cca 20 min, dupa care o impartim in 8 bile de 125 g fiecare. Se pot modela cu mana, cu forma speciala sau cu...Citeste continuarea

Chifle pentru burger

Postat de: Constelatialeu in Piine

Mai intai am topit untul si l-am lasat sa se raceasca, nu de tot, sa fie doar foarte putin caldut. In bolul de la mixer am pus faina cernuta, in mijloc am pus drojdia uscata, oul, zaharul, pe...Citeste continuarea

Salata de radacina de telina

Postat de: ctlina in Salate

Curatati radacina de telina si dati-o pe razatoare. Intr-un castron amestecati telina rasa cu crema si maioneza. Puneti sare, piper, adaugati sucul de lamaie , uleiul de masline si piperul roz...Citeste continuarea

Supa de sparanghel cu mozzarella

Postat de: ctlina in Supe/Ciorbe

Sparanghelul verde nu este necesar sa-l curatati, indepartati numai baza lui. Taiati-l bucati. Puneti uleiul la-ncalzit intr-o oala adanca. Sotati ceapa curatata si tocata marunt. Puneti...Citeste continuarea

Andive gratinate cu sos cheddar

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Pregatiti sosul cu branza cheddar  : Puneti smantana la-ncalzit si cand este fierbinte adaugati branza cheddar taiata bucati si laptele . Amestecati cu un tel pana cand branza se topeste si...Citeste continuarea

Guacamole rapid si parfumat

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Taiati avocado-ul pe jumatate in lungime. Indepartati samburele si curatati-l de coaja. Puneti pulpa intr-un castron.  Adaugati sucul de lamaie si presati-l in piureu cu o furculita. Puneti...Citeste continuarea

Paine taraneasca ruseasca cu...

Postat de: Ksenya in Piine

  Intr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta   (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele,...Citeste continuarea

Fusilli cu ton si cherry

Postat de: TAB1TA in Paste

Se fierb pastele in apa cu sare si putin ulei conform instructiunilor de pe ambalaj. Se taie rosiile cherry in doua. Dupa ce pastele au fiert, se scurge apa, se trece prin jet de apa rece, se...Citeste continuarea

Mazare cu mini fileuri din piept de...

Postat de: TAB1TA in Pui

Se curata si se toaca ceapa. Ardeiul se toaca cubulete. Intr-o cratita se pune uleiul. Se pun bucatile de pui. Se adauga 1 cana cu apa. Se acopera cratita cu capac. Se fierbe...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat de pandispan cu capsuni : Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, apoi adaugam zaharul si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma. Separat amestecam galbenusurile cu un praf de...Citeste continuarea

Desert trandafiri cu branza si stafide

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Intr-un castron se freaca drojdia cu o lingura de zahar pana cand devine lichida. Se adauga 300 g de faina, restul de zahar, galbenusurile, sarea si esenta de vanilie. Laptele si untul se...Citeste continuarea

Desert poppy seed coconut bread

Postat de: mihaelar63 in Dulciuri

Untul moale se bate cu zaharul cu ajutorul mixerului . Incorporati ouale pe rand . Amestecati . Se adauga faina si praful de copt .Amestecati cu o spatula . Puneti...Citeste continuarea

Desert negresa cu ciocolata si...

Postat de: licurici_lra in Prajituri

Ciocolata si untul, taiate cubulete, se topesc impreuna. Intr-un bol, se amesteca ingredientele uscate: faina cernuta, zaharul, cacaua, migdalele macinate si praful de copt....Citeste continuarea

Desert tort Linzer cu ciocolata si...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Fursecuri: Punem intr-un vas toate ingredientele: faina, zaharul pudra, nuca macinata, untul si galbenusul, apoi le amestecam bine si incepem sa framantam un aluat care nu se lipeste de...Citeste continuarea

Pulpe de pui la tigaie, cu smantana...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pulpele se curăță, se spală, se scurg bine de apă într-o strecurătoare și apoi se prăjesc la tigaie cu capacul pus, pe ambele fețe, până ce se rumenesc ușor și se pătrund....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]