Supa cu carnati si cus-cus

de mirela0911 in Supe, 22 Noi 2020 | 3723 vizualizari

 

Vazusem nu demult pe FB un clip video scurt cu prepararea acestei supe, o supa ungureasca pe care mi-am propus sa o prepar si eu cat de curand. Mi-am cumparat ce nu aveam si am pregatit-o. Foarte buna a iesit, nici nu mi-a mai trebuit felul doi.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 30 ml ulei
  • 200 g cus-cus
  • 1 lgt boia dulce
  • 1/2 lgt chimen macinat
  • sare, piper
  • 2 cartofi maricei
  • frunze de patrunjel verde
  • 1 buc carnat (eu am pus 2 feluri de carnat)
  • 200 g smantana
  • 2.5 litri apa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa cu carnati si cus-cus:

Intr-o oala de 4 litri se pune uleiul sa se incinga. Se taie ceapa marunt si se pune la calit in ulei. Se adauga pastele cus-cus si se amesteca. Se pun condimentele: boiaua, chimenul macinat, sarea si piperul proaspat macinat. Se amesteca totul bine.

Morcovul si patrunjelul se curata si se spala. Se taie in cubulete mici. Se pun in oala, peste celelalte ingrediente. Se toarna apa, se amesteca apoi se pune patrunjelul tocat marunt. Se lasa sa fiarba timp de 40-45 de minute.

Cartofii se curata si se taie apoi in cubulete. Dupa cca 20 de minute se adauga si cartofii in oala si se lasa sa fiarba in continuare la foc mic. Se verifica daca sunt fierte legumele. Se mai adauga sare daca este cazul.

Intre timp se feliaza carnatul si se pune la prajit in putin ulei intr-o tigaie. Se amesteca si se intorc bucatile si pe cealalata parte. Cand sunt gata se dau deoparte.

Cand sunt fierte legumele se pun si feliile de carnati in supa. Se lasa 2-3 minute impreuna sa fiarba.

Intr-un bol se pune smantana. Se ia cu polonicul din supa si se pune peste smantana treptat, amestecand sa nu se adune.. Dupa ce s-a omogenizat smantana cu supa, se toarna in oala amestecand cu polonicul. Se mai lasa 2-3 minute pe foc apoi se trage deoparte oala.

Se serveste cu ardei iute.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Cartofii se pot pune deodata cu restul legumelor, eu uitasem de ei dar a fost ok si asa.

2

Se lasa supa sa se raceasca fara a fi acoperita oala, altfel se va ingrosa foarte tare de la cus-cus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa cu carnati si cus-cus" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa de rosii "anti-raceala"