Un tort facut pentru 2 surori care si-au sarbatorit ziua de nastere in aceeasi zi!
Din pacate nu am poze cu sectiunea, deoarece a fost facut pe comanda, dar pot sa va spun ca a fost foarte laudat si apreciat de toti invitatii fetelor!
Pentru blatul maro 1:
Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, adaugam zaharul, mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
Oprim mixerul si in aluat adaugam esenta rom, mai mixam putin, iar cu ajutorul unei site, punem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa, amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn, pana
incorporam faina de celelalte ingrediente.
Dupa ce am terminat aluatul, il turnam intr-o tava mare de aragaz, tapetata cu hartie de copt si dam tava la cuptorul preincalzit, pentru 15 minute sau cel mai sigur facem testul cu scobitoarea.
Cand este gata il scoatem cu ajutorul hartiei de copt pe un gratar mare si-l lasam sa se raceasca. Tava o vom folosi la celalalt blat si ca sa nu fie fierbinte am trecut-o printr-un jet de apa rece!!!
Pentru blatul maro 2: Procedam la fel!!!
Pentru blatul alb:
Separam albusurile de galbenus.
Albusurile le batem spuma cu praful de sare, pe urma punem zaharul si mixam usor pana se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si mixam pana omogenizam bine totul.
Adaugam faina cu praful de copt cernute, omogenizam bine, iar la final adaugam putina esenta vanilie pentru un plus de aroma.
Turnam compozitia rezultata intr-o tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt pentru 15 minute sau facem testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca.
Pentru sirop:
Incalzim apa cu zaharul atat cat sa se topeasca tot zaharul, stingem focul si adaugam esenta de vanilie in functie de cat de aromat vreti sa fie siropul.
Pentru mousse-ul de zmeura:
Zmeura decongelata o punem intr-un ibric pe arangaz impreuna cu zaharul si lasam pe foc pana se topeste zaharul, apoi o trecem printr-o sita pentru a scapa de seminte.
Incalzim piureul rezultat, iar peste adaugam gelatina hidratata in apa rece.
Mixam smantana pentru frisca impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu piureul de zmeura, care trebuie sa fie la temperatura camerei.
Pentru mousse-ul de ciocolata cu lapte:
Punem foile de gelatina la hidratat in apa rece.
Ciocolata o topim impreuna cu laptele, adaugam foile de gelatina si lasam sa ajunga la temperatura camerei.
Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o amestecam cu ciocolata si omogenizam.
Pentru mousse-ul de lapte:
Punem gelatina la hidratat in apa rece.
Laptele il incalzim, apoi adaugam gelatina hidratata pentru a se dizolva.
Turnam laptele caldut peste laptele condensat, mierea, vanilia, amestecam si separat mixam frisca lichida impreuna cu zaharul pudra pana devine ferma, apoi o adaugam treptat peste compozitia de lapte.
Asamblare:
Tortul se monteaza intr-o tava mare cu pereti detasabili si fiecare crema trebuie facuta exact cand trebuie sa fie turnata in tava, nu cu o zi inainte sau cu cateva ore inainte, deoarece contin gelatina si se vor intari!!!!
Pentru montare:
Blat de cacao, insiropam, mousse-ul de ciocolata cu lapte (dam la frigider 1 ora), blatul de vanilie, insiropam, mousse-ul de zmeura ( dam la frigider pentru 1 ora sau pana se intareste mousse-ul), pe urma, blat de cacao, insiropam si la final mousse-ul de lapte.
Dam la frigider pana a doua zi.
Pentru ornare, am impartit tortul in 2 cu o banda din martipan rosie si l-am ornat jumatate cu ciocolata si jumatate cu fructe, fiind 2 sarbatorite...
Sper sa va inspire!