Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida
Prajitura este usor umeda si foarte parfumata! :X
O recomand cu drag pentru pofticiosii de dulce!
Cum se prepara Desert prajitura cu banane si iaurt reteta simpla si rapida
Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi adaugam treptat uleiul, iaurtul, esenta de vanilie, pe urma faina amestecata cu praful de copt, omogenizam bine si la final maruntim bananele cu o furculita pana devin ca o pasta si le adaugam peste compozitia de oua.
Aluatul rezultat il turnam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, pastram o parte pentru a-i adauga cacaoa diluata cu apa si aromata cu putina esenta de rom si o turnam peste partea alba (orcum v-a cadea la fund din cauza greutatii, dar daca doriti ca sa obtineti o prajitura marmorata, scoteti inainte 4-5 linguri de aluat, inainte de a-i adauga bananele si apoi puneti cacaoa), eu am vrut sa obtin 2 culori cat de cat egale...
Tava o lasam in cuptor aproape 1 ora la 180°C.
Serviti alaturi de ice tea sau ice frappe. Recomandam si chec cu banane si ciocolata