Bibanul de mare este un peste foarte gustos, cu putine oase si carnea dulce. L-am pregatit intr-o crusta de sare amestecata cu ierburi din gradina proprie si vin alb si l-am servit cu salata verde, broccoli si morcovi trasi putin in unt.
Fiind copt in crusta de sare, carnea bibanului a ramas suculenta, si-a pastrat foarte bine gustul si nu e sarat deloc. Neaparat trebuie sa incercati reteta.
Haideti sa vedeti cum am pregatit bibanul in crusta de sare si ierburi aromatice.
Pregateste o tava mai adanca pentru cuptor.
Pune sarea grunjoasa in tava impreuna cu ierburi aromatice. Adauga un pahar de vin si unul de apa si amesteca pana se formeaza o crusta asemanatoare nisipului umed.
Umple pestii cu un amestec de patrunjel verde tocat marunt, unt si usturoi.
Scobeste in patul de sare, asaza fiecare peste (eu le-am indepartat capetele si cozile), apoi acopera-i bine cu sare, incat sa fie sigilati, ca intr-un cuptor.
Pune tava cu bibanii de mare in crusta de sare la cuptor, la 180 grade, cam 45 minute. Daca pestii sunt mai mari, prelungeste durata coacerii.
Desfa crusta cu ajutorul unui cutit, indeparteaza partea de deasupra si scoate pestii pe un platou.
Apoi curata pielita, indeparteaza oasele si serveste pestele cu o garnitura de salata verde, broccoli si morcovi crocanti, trasi in unt. Nu uita sa-l stropesti cu zeama de lamaie.
Pofta buna!