Pentru ca mi-ati facut pofta de niste stevie am dat fuga la piata si mi-am cumparat si eu cateva legaturi, de un bors. Nu de alta da poate vine zapada si nu mai vedem pana la primavara.
Curatam frunzele de stevie si rupem cozile. Spalam in cateva ape si scurgem.
Punem la fiert putina apa cu sare si cand clocoteste adaugam stevia. Dam cateva clocote, oprim focul si scurgem stevia, pastrand zeama.
Curatam si spalam legumele. Dam morcovul pe razatoarea mare. Tocam ceapa fin.
In uleiul incins punem la calit morcovul ras, ceapa, apoi, cand acestea s-au inmuiat adaugam baconul. Adaugam zeama in care a fiert stevia. Dam cateva clocote si adaugam orezul. Fierbem 15 minute, adaugam stevia taiata mai marunt si completam cu apa fierbinte cat este nevoie. Adaugam sare, piper, bors dupa gust. Mai fierbem 5 minute si adaugam leusteanul.
Batem ouale intr-o cana si le scurgem incet. in fir subtire in oala .pe dosul unei furculite. Amestecam usor in oala si stingem focul. Acoperim oala si o lasam 5 minute, apoi putem servi borsul.
1
puteti adauga in bors orice afumatura, dupa gust