La multi ani mie, de Sf. Clement !
Am folosit o tava tapetata cu hartie de copt, cu dimensiunile 36/24 cm.
Blat : Intr-un castron am mixat margarina la temperatura camerei cu zaharul farin, apoi am adaugat galbenusurile, unul cate unul si am mixat. Apoi am adaugat laptele, am omogenizat, praful de copt, cacao si la final faina. Amestecul obtinut l-am pus in tava. Am data tava la cuptor preincalzit la 180 grade, cat sa se coaca pe jumatate.Intre timp am batut albusurile cu un praf de sare , apoi am adaugat zaharul si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Am incorporat nuca prajita si tocata.
Am scos tava din cuptor dupa ce s-a copt pe jumatate, am intins gemul de zmeura, apoi glazura de bezea cu nuca. Am bagat din nou tava la cuptor, am redus focul si am lasat pana ce bezeaua a inceput sa se usuce . Am scos tava din cuptor si am lasat sa se raceasca bine, apoi am portionat prajitura. Reteta asta e de la bunica din partea sotului, eu am redus din zahar si am cantarit ingredientele, erau date cu ceasca, lingura, etc.