Această prăjitură este fragedă și se topește în gură. Secretul constă în baterea albușurilor separat și adăugarea lor la final, în brânza mixată cu blenderul vertical. O puteți încerca cu orice fruct de sezon sau chiar și cu dulceață. Este la fel de delicioasă.
Se amestecă brânza de vaci cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, zahărul vanilat și esența de lămâie. Se adaugă grișul și se omogenizează.
Abușurile se bat spumă cu un praf de sare si se adaugă peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Se curătă merele, se taie cubulețe și se adaugă peste compoziția de brânză, apoi se omogenizează ușor.
Se toarnă crema de brânză în tava tapetată cu hârtie de copt și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 45-50 de minute.
Când se rumenește, se scoate prăjitura din cuptor și se lasă să se răcească, apoi se trece ușor un cuțit pe marginile tăvii și se desface inelul de la tavă. După ce se răcește complet se porționează.