Desert prajitura cu branza si mere

de oanapl in Prajituri, 21 Noi 2020 | 5706 vizualizari

 

Această prăjitură este fragedă și se topește în gură. Secretul constă în baterea albușurilor separat și adăugarea lor la final, în brânza mixată cu blenderul vertical. O puteți încerca cu orice fruct de sezon sau chiar și cu dulceață. Este la fel de delicioasă.

 

INGREDIENTE

  • 500 g brânză dulce de vaci
  • 6 ouă
  • 3 linguri smântână
  • 60 g zahăr măcinat
  • 1 plic zahăr vanilat
  • Esență de lămâie
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri griș
  • 4 mere mari
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu branza si mere:

Se amestecă brânza de vaci cu gălbenușurile, smântana, zahărul măcinat, zahărul vanilat și esența de lămâie. Se adaugă grișul și se omogenizează.
Abușurile se bat spumă cu un praf de sare si se adaugă peste crema de brânză cu mișcări ușoare. Se curătă merele, se taie cubulețe și se adaugă peste compoziția de brânză, apoi se omogenizează ușor.
Se toarnă crema de brânză în tava tapetată cu hârtie de copt și se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 45-50 de minute. 
Când se rumenește, se scoate prăjitura din cuptor și se lasă să se răcească, apoi se trece ușor un cuțit pe marginile tăvii și se desface inelul de la tavă. După ce se răcește complet se porționează.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu branza si mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura frageda cu mere si aluat razuit deasupra