E prima dată când încerc un blat cu mălai (făină de porumb). A ieșit puțin mai crocant și a fost foarte bun.
Într-un bol, se pun drojdia, apa și zaharul. Cu degetele, se sfărâmă drojdia și se lasă deoparte 5 minute.
Se adaugă maiaua peste făina amestecată cu mălaiul și sarea și se frământă un aluat.
Se acoperă cu un prosop de bucătărie și se lasă într-un loc ferit de curent.
Eu am pus toate îngredientele în mașina de făcut pâine și am obținut aluatul.
După ce s-a dublat ca mărime, se întinde o foaie și se pune în tava cuptorului (30x37 cm) unsă cu ulei.
Se unge aluatul cu sos de roșii sau ketchup, cu ajutorul unui penson, iar apoi se presară ingredientele deasupra.
Ardeiul, măslinele și roșiile se taie felii și se adaugă peste aluat. Se presară deasupra boabele de porumb și tonul scurs de sos.
Jumătate din cantitatea de mozzarella se taie cubulețe și se adaugă peste compozitie și se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 25-30 de minute la 180 de grade.
Se scoate tava, se presară restul de mozzarella rasă și se presară deasupra și se mai lasă 2-3 minute la cuptor.
Se lasă să se răcească puțin și se servește cu ketchup.