O reteta de post.
Va propun un humus cu boabe de lupin.
Se gasesc fierte conservate in saramura. Trebuie numai indepartata coaja/pielea lor, este singura dificultate in aceasta reteta.
Sunt pline de proteine au un indice glicemic scazut si sunt fara gluten.
https://www.blogulluicatalina.com/2020/06/humus-cu-lupin-si-avocado-reteta-low.html
Lupinul este o floare perenă, deosebit de frumoasă, cu spice foarte mari, care are și proprietăți terapeutice, foarte apreciată de vegetarieni. Lupinul (Lupinus polyphyllus) este rudă bună cu mazărea.
El se regăsește pe continentele americane de nord și de sud, precum în zona europeană și africană a Mediteranei. În țara noastră este cunoscut sub denumirile populare: niprală (lupinul galben), cafele sau cafeluțe (lupinul alb).
Spalati si scurgeti boabele de lupin.
Indepartati coaja lor.
Puneti toate ingredientele la mixat pana obtineti o crema . Adaugati un pic de apa pentru a obtine consistenta dorita. Stropiti cu ulei de masline si presarati condimente. Se pastreaza bine intr-un borcan la rece. Serviti cu cruditati, masline, paine completa.