Pulpe de curcan cu portocala si legume

de Ancutsa in Curcan, 16 Noi 2020 | 2574 vizualizari

 

Am pregătit aceste pulpe de curcan pentru o masă de weekend, în familie. Am adăugat cartofi, morcovi, ciuperci și mazăre. Mie îmi place carnea de pasăre în combinație cu fructe, de aceea am adăugat și portocală.

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de curcan,
  • 5 cartofi,
  • 1 morcov,
  • ciuperci champignon, după gust,
  • 120 g mazăre congelată,
  • 200 ml vin alb,
  • 500 ml apă,
  • Ulei,
  • 1 lingură mirodenii: sare, cimbru, oregano, boia dulce, coriandru
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de curcan cu portocala si legume:

 

 

Se desfac pulpele de curcan de pe oase, astfel încât să le mărim suprafața de lucru, se așază într-o tavă pentru friptură, în care am pus un strat subțire de ulei.

Se curăță și se spală legumele. Se taie cartofii, cuburi mari, morcovul - rondele, ciupercile în jumătăți. Se mai adaugă în tavă mazărea, vinul, apa, mirodeniile preferate, dar și portocala.

Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox o oră şi jumătate, având grijă să întoarcem carnea la jumătatea timpului, pentru a se rumeni frumos. 

 

 

Poftă Bună!

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/pulpe-de-curcan-cu-portocala-si-legume.html

TIPS-URI

1

Nu gătiți carnea la foc iute, pentru că devine tare, ațoasă, ci la foc potrivit, pentru a deveni fragedă și pentru ca toate aromele să se îmbine armonios.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de curcan cu portocala si legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Curcan in sos marinat