Am pregătit aceste pulpe de curcan pentru o masă de weekend, în familie. Am adăugat cartofi, morcovi, ciuperci și mazăre. Mie îmi place carnea de pasăre în combinație cu fructe, de aceea am adăugat și portocală.
Se desfac pulpele de curcan de pe oase, astfel încât să le mărim suprafața de lucru, se așază într-o tavă pentru friptură, în care am pus un strat subțire de ulei.
Se curăță și se spală legumele. Se taie cartofii, cuburi mari, morcovul - rondele, ciupercile în jumătăți. Se mai adaugă în tavă mazărea, vinul, apa, mirodeniile preferate, dar și portocala.
Se dau la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, aprox o oră şi jumătate, având grijă să întoarcem carnea la jumătatea timpului, pentru a se rumeni frumos.
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/pulpe-de-curcan-cu-portocala-si-legume.html
1
Nu gătiți carnea la foc iute, pentru că devine tare, ațoasă, ci la foc potrivit, pentru a deveni fragedă și pentru ca toate aromele să se îmbine armonios.