Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pulpe de pui dezosate cu mustar la...
Postat de: MotanLaOale in PuiPulpele se curata, se spala si se pun la scurs. Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pana se ontine o pasta. Se trec pulpele prin acest amestec si se pun intr-o tava unsa cu ulei....Citeste continuarea
Piept de pui umplut
Postat de: katty in PuiSpalam pieptul de pui, il tamponam cu un servet si cu ajutorul unui cutit cu varf ascutit facem cate un buzunar. Presaram cu sare si piper atat pe exterior, cat si pe interior. Amestecam branza...Citeste continuarea
Supa crema de fasole verde
Postat de: katty in SupeCuratam ceapa, o spalam si o taiem in bucatele mai mari. O punem la calit in 2 linguri de ulei. Cand ceapa s-a inmuiat, adaugam 2 catei de usturoi taiati marunt. Lasam putin sa isi elibereze...Citeste continuarea
Salata de vinete cu ardei kapia si...
Postat de: katty in SalateVinetele coapte, decojite si bine scurse la tocam marunt cu un cutit de lemn sau sticla. Ardeiul kapia copt, descojit si fara seminte si cotoare il mixam impreuna cu usturoiul....Citeste continuarea
Salata de cartofi cu ceapa verde
Postat de: MotanLaOale in SalateCartofii se pun la fiert cu coaja in apa cu sare. Cand sunt fierti, se trec prin apa rece, se curata si se taie bucati partate. Ceapa verde se curata, se spala si se taie marunt. Maioneza...Citeste continuarea
Desert biscuiti cu fulgi de ovaz
Postat de: katty in DulciuriPunem untul cu zaharul la foc intr-o craticioara. Amestecam continuu pana obtinem consistenta unei paste groase. Dam jos de pe foc, incorporam faina, sarea, esenta de vanilie si coaja de...Citeste continuarea
Supa mexicana de pui cu galuste de...
Postat de: simona72 in Supe/CiorbePentru supa: pentru inceput am fiert carne de pui. Am ales 2 pulpe intregi, dar si grasime de pui. Dupa ce supa a fiert, am strecurat-o, am ales carnea si am rupt-o in bucati. Supa mexicana am...Citeste continuarea
Desert prajitura Ochiuri de oua
Postat de: alinutza2018 in PrajituriSe incinge cuptorul la 180 g C. Caisele se lasa intr-o strecuratoare, la scurs. Budinca se face conform indicatiilor de pe plic si se lasa la racit. Se pune folie alimentara peste, sa nu se...Citeste continuarea
Desert inghetata cu capsuni
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriCapsunile le spalati bine si le puneti intr-o sita sa se scurga. Le rasturnati in blender, adaugati indulcitorul si zeama de lamaie, le mixati. Eu nu le-am facut chiar piure, am lasat sa se simta...Citeste continuarea
Desert tort racoros cu capsuni
Postat de: VI in TorturiPentru inceput pregatim o forma rotunda, detasabila, de 24 de cm. si o tapetam cu folie. Dizolvam gelatina in sucul de capsuni, o punem la incalzit pe baie de abur, o lasam putin la racit,...Citeste continuarea
Salau si stiuca la cuptor
Postat de: mihaelar63 in PesteBucatile de peste spalate si zvantate se amesteca cu zeama de la o lamaie, sare, usturoi granulat, pasta de ardei si ulei. Lasati sa se marineze la rece pestele timp de o jumatate de...Citeste continuarea
Miel cu usturoi si otet balsamic
Postat de: mihaelar63 in OaieCartofii se curata si se spala . Cartofii mai mari se taie felii groase si se aseaza pe fundul vasului ceramic . Toti cartofi se sareaza se pune patrunjel verde tocat , usturoi si putin...Citeste continuarea
Desert tarta cu capsuni si faina de...
Postat de: Bucataras in DulciuriSepara albusurile de galbenusuri si taie capsunile. Mixeaza galbenusurile cu zaharul (facut pudra), adauga cele doua linguri de smantana, esenta de rom ( sau de migdale) si faina de...Citeste continuarea
Aripioare de pui cu legume wok si...
Postat de: panacris in PuiAripioarele se curăță de eventualele tuleie, apoi se condimentează cu amestecul de mirodenii pentru pui, se pun la prăjit într-o tigaie cu puțin ulei de măsline, cca. 15 minute...Citeste continuarea
Desert tarta cu fructe de padure si...
Postat de: panacris in DulciuriSe prepară aluatul pentru blat: untul rece, se framanta cu făina cernută, oul bătut, zahărul pudră și apa rece. Se frământă un aluat căruia, dacă este prea lipicios, i se mai...Citeste continuarea
Orez cu peste si creveti
Postat de: cristeena20 in PesteAm cumparat peste red fish congelat, l-am decongelat si l-am fiert in apa cu sare cca 10 minute. Scoatem pestele si pastram apa, o vom folosi la orez. Crevetii se pun in apa rece, sunt creveti...Citeste continuarea
Desert branzoici
Postat de: cristeena20 in DulciuriPregatim aluatul: punem faina in vasul robotului cu zaharul si coaja de lamaie. Drojdia o inmuiem cu laptele caldut, putin zahar si putina faina-lasam sa dospeasca putin. Pornim robotul...Citeste continuarea
Desert chec in trei culori
Postat de: cristeena20 in PrajituriBatem albusurile bine cu sare si zahar; cand s-a dublat volumul, adaugam galbenusurile unul cate unul. Punem coaja de portocala razuita si vanilia. Batem bine si adugam apoi uleiul si faina...Citeste continuarea
Salata cu creveti si surimi
Postat de: cristeena20 in SalateSalata se spala si uscata o rupem marunt. Amestecam cu mixul de ierburi (ce se gaseste in pungi in supermarket); rosiile se spala si le taiem cuburi potrivite. Crevetii se decongeleaza la...Citeste continuarea
Desert negresa cu crema de vanilie
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCrema : Pregatim mai intai crema, ca sa se raceasca. Laptele se pune la fiert, se adauga esenta de vanilie. Intr-o craticioara de inox se pun galbenusurile, zaharul si amidonul, se amesteca...Citeste continuarea
Dulceata din flori de mac
Postat de: panacris in Dulceata / GemPetalele de mac se scutură de stamine, se pun într-o strecurătoare și se spală cu multă apă rece. Apoi se scurg de apă se pun într-un bol încăpător, se adaugă zeama...Citeste continuarea
Coaste de caprioara in sos de rosii...
Postat de: katty in Mancaruri cu carneCoastele portionate in bucati potrivite le spalam bine si le punem intr-un vas. Adaugam foile de dafin, cimbru, piperul, oregano si vinul si amestecam bine. Punem vasul la frigider pentru...Citeste continuarea
Supa de pui cu taitei lati si broccoli
Postat de: katty in SupePunem pieptul de pui bine spalat la fiert intr-o oala cu apa cat sa acopere carnea si sa o depaseasca cu 2 degete.Spumam de cate ori este nevoie pana carnea se albeste si nu mai face...Citeste continuarea
Aperitiv oua coapte in avocado
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriSpalam avocado si il taiem in doua jumatati pe lungime. Scoatem samburii. Asezam jumatatile de avocado intr-un vas termorezistent. Spargem pe rand ouale si asezam fiecare ou in cate o jumatate...Citeste continuarea
Pulpa de porc la cuptor cu vin si...
Postat de: katty in PorcAsezam pulpa spalata intr-o tava. Presaram condimentele (sare, piper, boia, cimbru) si masam usor carnea. Stropim carnea cu ulei. Punem vinul in tava, foaia de dafin si cateii de...Citeste continuarea
Desert chec cu aroma de cappuccino,...
Postat de: momo121 in DulciuriSeparam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie....Citeste continuarea
Ciorba de cartofi cu loboda
Postat de: katty in CiorbeCuratam si spalam legumele. Tocam ceapa fin, ardeiul gras cubulete, morcovul il radem pe razatoarea mare, iar cartofii ii taiem cubulete putin mai mari. In uleiul incins punem la calit mai...Citeste continuarea
Desert fundite pufoase fara drojdie
Postat de: VI in DulciuriIncepem cu cernutul fainii, impreuna cu praful de copt, apoi adaugam pe rand toate ingredientele si amestecam bine cu o lingura de lemn. Apoi framantam foarte putin si acoperim cu folie....Citeste continuarea
Ciorba radauteana de pui
Postat de: VI in CiorbeMai intai curatam legumele, le spalam bine si le tocam marunt cu cutitul, apoi le calim in uleiul incins. Stingem cu 6 litri de apa si dam focul mare. Cand apa da in fiert, punem bucatile de...Citeste continuarea
Cartofi striviti la cuptor, cu branza
Postat de: Bucataras in Mancaruri de legumeSpala bine cartofii si pune-i la fiert cu tot cu coaja. Scurge-i bine de apa, cand au fiert. Tapeteaza tava cuptorului cu hartie de copt, apoi pune cartofii in ea si...Citeste continuarea
Spaghete cu ciupercute si sos tomat
Postat de: RODIMUR in SpagheteSe curăță cu grijă ciupercuțele de pielițe și de filamente, în așa fel încât să rămână întregi. Se spală ciupercuțele curățate și se pun la fiert...Citeste continuarea
Varza fiarta la slow cooker Crock-Pot
Postat de: Bunica in Slow CookerPentru inceput am spalat scaricica, uscat cu servetele de bucatarie si portionat. Intr-o tigaie incapatoare am pus uleiul la incins. Bucatile de carne le-am pus in uleiul incins si le-am...Citeste continuarea
Aperitiv corndog
Postat de: madi_marin in Aperitive / GarnituriSe amestecă oul cu laptele rece, praf de copt şi făină cât să obţinem un aluat puţin mai gros decât cel de clătite. Crenvurştii fierţi sau nu ( dacă sunt din cei ce se...Citeste continuarea
Sparanghel cu bacon si cartofi wedges
Postat de: Meea in Mancaruri cu carneÎntr-un vas încăpător punem apă la fiert. Adăugăm sparanghelul și îl lăsăm pe foc 2-3 minute. Îl scoatem din apa fiartă și îl...Citeste continuarea
Costite de vitel cu cartofi si...
Postat de: mihaelar63 in VitaCostita de vitel se portioneaza. Legumele se curata si se spala . Carnea se pune la fiert cu patrunjelul radacina , morcovii , ceapa , foaia de dafin si sare ....Citeste continuarea
Rulouri de curcan cu ciuperci in...
Postat de: rocsi_1612 in CurcanRulourile: Ciupercile le scurgeti de lichid, le spalati si le tocati mai marunt. Ceapa curatata o tocati marunt, iar usturoiul il curatati si il taiati in doua. Puneti o lingura de ulei intr-o...Citeste continuarea
Pizza vegana, cu tofu
Postat de: RODIMUR in PizzaSe face mai întâi un aluat elastic și nelipicios din: făină albă, drojdie proaspătă, sare, zahăr tos și apă caldă. Se lasă aluatul, acoperit cu un șervet curat de bumbac,...Citeste continuarea
Ghiveci de legume (varianta de...
Postat de: katty in Mancaruri de postCuratam ceapa si o taiem julienne. Morcovul spalat si curatat il taiem rondele. Varza o taiem fideluta. Cartoful il taiem cubulete mai mari,In uleiul incins punem ceapa si morcovul. Acoperim cu...Citeste continuarea
Ardei kapia copt cu sos alb si...
Postat de: katty in Mancaruri de legumeDaca avem ardei kapia proaspeti va trebui sa ii coacem, pe rand, pe tabla.Asezam ardeii intr-un vas si ii presaram cu sare, Ii acoperim cu un capac si ii lasam 15 minute, dupa care ii putem...Citeste continuarea
Desert cozonac imbatat cu coniac
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIn primul rand trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa respecti toti pasii pentru o reusita sigura. Aluat :Drojdia se sfaramiteaza intr-un castron, se adauga 3 linguri de faina( din cele 530 g...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu cabanos si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala si se lasa sa se zvante . Cabanosul se taie rondele subtiri . Se scot piciorusele de la ciuperci si se blendeaza in vasul mixerului impreuna cu verdeata ,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu foi de bezea
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi : Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, se adauga zaharul tos, zaharul vanilat si se mixeaza pana se obtine o bezea tare. Se incorporeaza pesmetul si nuca macinata, cu miscari lente...Citeste continuarea
Salata cu tofu, ardei mini, ceapa...
Postat de: RODIMUR in SalateSalata verde se spală bine și se lasă să se scurgă de apă. Se curăță cepele verzi, se spală și se taie rondele, separat, bulbul și codițele. Se spală roșiile cherry, se...Citeste continuarea
Desert tort cu nuci, crema de unt...
Postat de: ancutsa in TorturiPentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă îndulcitorul, apoi gălbenuşurile, unul câte unul, amestecând cu mixerul. Apoi se...Citeste continuarea
Oua decorate cu servetele
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriOuăle (de preferință albe, dar eu n-am avut) se spală de impurități și se pun la fiert cu apă rece și sare. Se fierb la foc mic, 10 minute, după care se lasă în apa fierbinte, să...Citeste continuarea
Desert paine dulce cu scortisoara...
Postat de: ReteteAlina in DulciuriAluatul : In bolul in care vom face aluatul se amesteca 260 gr de faina, zaharul si sarea. Intr-un bol mic se dizolva drojdia in 60 ml de apa calduta si se lasa timp de 10 minute. Intre...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu cartofi noi
Postat de: Bunica in Mancaruri de legumeCartofii se curata si se spala. Mazarea se tecuieste obtinand boabele ,care se spale. Ceapa se curata ,spala si se toaca marunt. Pune ceapa la inabusit in ulei si putina apa. Cand...Citeste continuarea
Desert mini savarine-reteta rapida
Postat de: Bunica in PrajituriSiropul Zaharul se fierbe cu apa pana se topeste zaharul. Apoi se lasa sa dea 3-4 clocote si se stinge focul. Se lasa sa se raceasca. Gemul de visine l-am pus in blender si l-am facut...Citeste continuarea
Desert domuri cu inghetata, trufa...
Postat de: ancutsa in DulciuriTrufele: Se fărâmițează într-un castron pandișpanul, checul sau ce aveți. Eu am folosit umplutura pe care o scobisem de la brioșele pe care tocmai le pregătisem, deci aluatul...Citeste continuarea
Desert briose cu nuci si dulceata...
Postat de: ancutsa in PrajituriPentru brioşe: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi îndulcitorul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, nuca și făina, amestecând după...Citeste continuarea