Desert prajitura cu dovleac si nuci

de Bunica in Prajituri, 1 Dec 2020 | 3895 vizualizari

 

Toamna rodnica si darnica ne-a imbiat sa stam putin si pe langa cuptor. Cum prin prajma sunt oarece pofticiosi am trecut la treaba! Eu nu prea ma dau in vant dupa dovleac, dar asa o placinta sau prajitura toamna parca ma tenteaza.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. dovleac placintar ras
  • 250 g. miez de nuca
  • 2-3 plicuri zahar cu scortisoara
  • 2 linguri ulei
  • 50-100 g. zahar tos
  • Aluat
  • 11 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 11 linguri apa sau lapte de soia
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 vf. cutit sare
  • faina cat pentru un aluat potrivit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac si nuci:

Intr-un vas incapator punem uleiul si dovleacul ras.

Cratita pusa la foc potrivit, calim dovleacul pana devine cremos.

Adauga zaharul si mai tine pe foc, amestecand in cratita,inca 5-6 minute.

Stingem focul si lasam la racit.

Cand s-a racit dovleacu,l adauga zaharul cu scortisoara si nucile pisate.

Aluatul

Se pun 300 g.faina intr-un vas de framantat.

Adauga restul ingredientelor peste fain si framanta.

Adauga cate putina faina pana aluatul nu se mai lipeste de maini.Lasa aluatul la odihnit 10 minute.

Intre timp pregateste o tava30/40,tapetand-o  cu hartie de copt.

Imparte aluatul in doua parti.

Ia o parte si intinde o foaie.

Pune foaia in tava si peste ea dovleacul.

Niveleaza fumos dovleacul si pune deasupra cea de-a doua foaie.

Introduce tava in cuptorul incins la 160 grade.

Lasa tava in cuptor pana se rumeneste frumos.

Scoate tava si lasa-o sa se raceasca. Portioneaza prajitura si pudreaz-o dupa gust.


 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu dovleac