Toamna rodnica si darnica ne-a imbiat sa stam putin si pe langa cuptor. Cum prin prajma sunt oarece pofticiosi am trecut la treaba! Eu nu prea ma dau in vant dupa dovleac, dar asa o placinta sau prajitura toamna parca ma tenteaza.
Intr-un vas incapator punem uleiul si dovleacul ras.
Cratita pusa la foc potrivit, calim dovleacul pana devine cremos.
Adauga zaharul si mai tine pe foc, amestecand in cratita,inca 5-6 minute.
Stingem focul si lasam la racit.
Cand s-a racit dovleacu,l adauga zaharul cu scortisoara si nucile pisate.
Aluatul
Se pun 300 g.faina intr-un vas de framantat.
Adauga restul ingredientelor peste fain si framanta.
Adauga cate putina faina pana aluatul nu se mai lipeste de maini.Lasa aluatul la odihnit 10 minute.
Intre timp pregateste o tava30/40,tapetand-o cu hartie de copt.
Imparte aluatul in doua parti.
Ia o parte si intinde o foaie.
Pune foaia in tava si peste ea dovleacul.
Niveleaza fumos dovleacul si pune deasupra cea de-a doua foaie.
Introduce tava in cuptorul incins la 160 grade.
Lasa tava in cuptor pana se rumeneste frumos.
Scoate tava si lasa-o sa se raceasca. Portioneaza prajitura si pudreaz-o dupa gust.