Imi era dor de o prajitura cu dovleac.
Am pregatit una in care am pus fructele mele preferate-merisoarele si am glazurat prajitura cu ciocolata neagra.
A iesit o prajitura delicioasa, nu foarte dulce cu aroma de dovleac si scortisoara.
Pentru aceste cantitati avem nevoie de 2 tavi mai mici. Ale mele au fost destul de mari si checul nu a iesit foarte inalta.
Cantitatea de ciocolata am pus-o in strat mai gros doar pe unul dintre checuri. pe celalalt l-am pudrat cu zahar cu aroma de vanilie.
Varianta cu ciocolata mi-a placut mai mult.
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi cu ambele tipuri de zahar pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile, uleiul, zaharul vanilat, scortisoara, apoi piureul de dovleac si omogenizam. Adaugam faina cernuta si praful de copt si bicarbonatul stins. Amestecam usor cu o spatula. Turnam compozitia in 2 forme de chec unse cu ulei si tapetate faina. Presaram merisoare, pe care le impingem usor cu dosul unei linguri spre interior. Dam tavile la cuptorul preincalzit la 170 de grade peste 45-50 de minute. Scoatem tavile, le lasam cate minute, apoi cu ajutorul unui cutit desprindem checul si il scoatem pe un gratar. Inytr-o craticioara punem ciocolata rupta bucati si laptele. Punem la foc mic si lasam sa se infierbinte laptele. Dam jos si amestecam bine. Punem ciocolata peste checuri si ornam cu merisoare. Lasam sa se intareasca ciocolata inainte de a se servi.
1
piureul de dovleac trebuie sa fie bine scurs, altfel prajitura va iesi foarte umeda