Ca niciodata avem multe ciuperci de padure culese de noi ;). Am facut o ciulama cand le-am cules si apoi le-am lasat in congelator pentru post. Asa ca nu a fost o problema folosirea lor. Pana acum n-am facut ciulama sau tocanita din mix de ciuperci. A iesit foarte buna!
Ciupercile scoase din congelator lasate la dezghetat.
Intr-o oala pune apa la fiert.
Adauga in apa clocotita ciupercile si lasa-le la fiert.
Cand ciupercile sunt fierte(sa intre furculita in ele)se scot cu paleta in strecuratoare si se lasa la scurs.
Ceapa curatata,spalata si tocata marunt se pune intr=i tigaie/cratita in uleiul incins.
Se caleste usor ,doar cat sa se inmoaie.
Intr-un castro se amesteca faina cu laptele de soia si se pune este ceapa ,amstecand usor ....sa nu se faca cocoloase.
Pentru a subtia sosul poti adauga zeama in care ai fiert ciupercile.
Cat fierbe sosul taie ciupercile in felii subtiri si adauga-le in caratita cu sos.
Sareaza si pipereaza dupa gust.
Serveste cu patrunjel tocat deasupra alaturi de o mamaliguta.
1
In post sa nu folositi lapte de migdale, face o reactie urata cu ciupercile.