Am descoperit o reteta minunata de “porc lipicios” (ma amuza tare sa ii zic asa :)) ), care se topește efectiv in gura, cu un exterior crocant și un strat lipicios, dulce si usor picant.
Acest “porc lipicios” se face in 3 pasi: e fiert lent intai timp de 2 ore cu usturoi, ghimbir, vin de orez si putin zahar, apoi rumenit usor la tigaie, iar pasul 3 – se toarna un amestec de sos de soia, ardei iute, miere de albine, lemongrass și câteva alte ingrediente care sunt amestecate împreună.
Pune la fiert toate ingredientele pentru reteta de sticky Chinese pork: carnea, supa de legume, ghimbirul, usturoiul si vinul de orez.
Vinul de orez e un ingredient pe care nu il avem la indemana in bucatarie, asa ca eu l-am inlocuit cu otet de mere si putin zahar brun.
Cand incepe sa fiarba, acopera vasul cu un capac, da focul mic și lasa la fiert timp de 2 ore.
Opreste focul, scurge carnea de porc si las-o la racit.
Taie carnea in bucati cat o imbucatura.
Adauga 2 linguri de ulei intr-o tigaie si pune carnea la rumenit la foc mare. Condimenteaza cu sare si piper, intoarce bucatile de carne pe toate partile pana capata o culoare frumoasa si scoate-le intr-un castron.
Amesteca ingredientele pt glazura intr-un bol: sosul de soia, ghimbir ras, ardei iute sau chili, mierea de albine, sare, piper si lemongrass (sau zeama de limeta si piper).
Incalzeste cealalta lingura de ulei, adauga carnea de porc, toarna si glazura peste carne, amesteca si lasa la gatit pana carnea devine lipicioasa.
Serveste sticky chinese pork cu orez si legume. Eu, pe langa garnitura de orez am pregatit broccoli la abur, usor crocant, ardei capia tras in unt si edamame.
Sa aveti pofta!
TIPS: Daca ti se pare carnea prea grasa, poti inlocui o parte din pieptul de porc cu muschiulet, dar nu va mai fi la fel de fraged si suculent.
1
daca ti se pare carnea prea grasa, poti inlocui o parte din pieptul de porc cu muschiulet, dar nu va mai fi la fel de fraged si suculent.