Covrigi de casa

de Gherca Daniela in Piine, 30 Noi 2020 | 6959 vizualizari

 

Chiar ne era dor de gustul covrigilor calzi alaturi de un iaurt de baut, mmm!:x Super buni! 

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1 lingurita sare
  • 50 ml ulei
  • faina cat cuprinde (aprx:500g)
  • Pentru oparit covrigii:
  • 1 l apa
  • 30 g bicarbonat de sodiu
  • In plus:
  • sare, seminte, mac, susan pentru presarat deasupra
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de casa:

 Intr-un bol punem apa calduta si drojdia si lasam cateva minute sa activeze, apoi adaugam uleiul si sarea, iar la final punem faina putin cate putin pana obtinem un aluat omogen si nelipicios.   
    Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul, apoi impartim aluatul in 8 bucati si formam covrigii. Fiecare bucata o intindem intr-un sul lung format cu podul palmelor pana obtinem un U intors, iar capetele le intersectam pana obtinem un covrig.
    Fiecare covrig il adaugam in apa cu bicarbonat (care intre timp fierb) si oparim fiecare bucata circa 1 minut, apoi il scoatem si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt, iar peste covrig presaram sare si seminte, mac, susan sau simpli.

 Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 20 minute sau pana sunt frumosi rumeniti! 

Simpli si buni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Covrigi bavarezi