Aperitiv batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor

de RODIMUR in Aperitive / Garnituri, 3 Dec 2020 | 5533 vizualizari

 

Am făcut zilele trecute aceste batoane de cartofi cu cașcaval, la recomandarea băiatului nostru mai mare, care a mâncat așa ceva în Spania și le-a apreciat foarte mult. Mi-a trimis și rețeta, dar am schimbat câte ceva din ingrediente și chiar modul de preparare. Inițial am vrut să adaug și un ou, dar mi s-a atras atenția că rețeta nu conține așa ceva, așa că am renunțat. Apoi, mi s-a părut că se adaugă prea mult amidon alimentar și am redus cantitatea la jumătate. În sfârșit, la prăjire am constatat că batoanele absorb prea mult ulei și că topirea cașcavalului la căldură le înmoaie (de fapt, la asta chiar mă așteptam). Așa că am făcut numai câteva batoane la tigaie, în ulei, după care pe celelalte le-am preparat la cuptor, ceea ce s-a dovedit, până la urmă o idee bună și sănătoasă. Și mai puțin cronofagă... Iar soțului meu i-au plăcut atât de mult încât s-au terminat imediat după ce s-au făcut...
 

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de cartofi
  • 80-100 grame de cașcaval
  • 2-3 linguri de amidon alimentar
  • oregano
  • sare
  • piper
  • 1 legătură de pătrunjel tocat (mărar)
  • făină albă, pentru modelat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor:

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert cu apă sărată. 

Cât timp fierb cartofii, se răzuiește cașcavalul și se pregătește pătrunjelul tocat.

Când cartofii sunt fierți, se strecoară de apă și se pasează. Se adaugă: cașcavalul răzuit fin și pătrunjelul tocat. Se condimentează, după gust, cu sare, piper și oregano.

Se amestecă bine, pentru omogenizare, apoi se ia câte o lingură de compoziție, se dă prin făină albă și apoi se formează batoane cam de 15-16 cm lungime, care se depun în tava în care s-a pus în prealabil hârtie de copt.

Când sunt făcute toate batoanele, se dă tava la cuptor la temperatură medie. Din când în când se scoate tava și se întorc batoanele, ca să se rumenească uniform peste tot.

Se servesc calde, cu iaurt gras, sau cu legume proaspete (roșii, salată...).

TIPS-URI

1

Alegeți cartofi albi, care fiind sfărâmicioși, se pasează mai bine.

2

Răzuiți fin cașcavalul.

3

În loc de amidon alimentar, puteți folosi făină albă.

4

În loc de pătrunjel tocat, puteți folosi mărar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv batoane de cartofi cu cascaval, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele cu sos de rosii gratinate - Mancarea savuroasa si rapida

de Rocsi 9

ieri la 19:32

Placinta cu branza si vanilie - Reteta simpla si rapida

de laura_n 7

ieri la 16:32

Cheesecake cu dulceață de smochine - Desertul delicios și rapid la pahar

ieri la 10:11

Prajitura cu prune si mascarpone - Desert delicios de toamna

de oanapl 7

pe 29.09 la 18:33

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placintele de cartofi