Prima oara pregatim maiaua dizolvand drojdia in apa calduta.Amestecam dupa care adaugam zaharul si lasam deoparte.
Cernem faina intr-un bol.
Spalam legatura de leurda si o tocam marunt dupa care o adaugam peste faina.Pe urma adaugam un varf cutit sare si amestecam iar la final facem o gaura in mijloc.
In mijloc adaugam maiaua de drojdie,ouale batute si untura.Si incepem sa framantam adunand faina spre mijloc.Treptat adaugam lapte caldut dar putin cate putin.Pana se formeaza un aluat elastic.La final adaugam ulei ca sa adunam tot aluatul.punem un prosop deasupra si dam la un loc calduros pana isi dubleaza volumul.
Ungem doua tavi cu ulei.
Impartim aluatul in doua sa iasa doua paini, iar fiecare bucata pe urma o impartim in sase.
Luam cate doua bucati si le impletim impreuna.Si le asezam in tava.
Procedam la fel si cu a doua tava.
Ungem amandoua paini cu oul batut si deasupra presaram mac si sare.
DAm la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.