Coasta de porc picanta in stil indonesian

de MihaiGirel in Porc, 26 Noi 2020 | 2014 vizualizari

 

Această rețetă este un deliciu pentru iubitorii de picant, aceste coaste indoneziene scufundate într-o marinadă de foc înainte de a fi coapte ne dă ocazia să le terminăm pe grătar sau intr-o tigaie bine incinsă,le servim cu un sos dulce și fierbinte alături de ce vă poftește inima.

 

INGREDIENTE

  • Coastă de porc 2kg
  • ceapă roșie 5 buc
  • usturoi 5 căței curățați
  • ardei iute roșu 4 buc fără semințe
  • ghimbir 1 rădăcină curățată
  • zahăr brun 2 linguri
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coasta de porc picanta in stil indonesian:

În blender vom introduce ceapa tăiată în 4,usturoiul curățat,ardeiul iute cu semințele scoase,ghimbirul curățat și tăiat în jumătate,zahărul brun si vom blenda până obținem o pastă fină.

Gurmanzi fiind am gândit în folosul nostru și pentru că avem os și pierdere la coacere am zis să facem porțiile la 0,500g,ori mâncăm,ori ne jucăm.Bun,am stabilit gramajul,acum după preferințe puteți lăsa coasta întregă sau o puteți porționa la două oase. Cu pasta picantă vom masa coastele noastre,mă rog ale porcului,după ce am masat și ne-am asigurat că pasta a fost bine distribuită vom pune totul într-o tavă,sigilăm cu folie și introducem  la frigider 12 ore sau peste noapte. După perioada de hibernare vom coace coastele la 150 de grade 2 ore și jumătate,în tava sigilată bine cu folie de copt și folie de aluminiu. Opțional blendăm 3 roșii potrivite cu 3 căței de usturoi și 2 cepe albe,cu acest mix vom unge coastele coapte în cuptor și le vom arde pe grătar sau tigaie încinsă. Poftă bună și spor la copt.  

TIPS-URI

1

Nu mai intru în detalii despre coastă,cum să curățați membrana etc. Vorbiți cu măcelarul să vă dea coastă gata pregatită și aranjată de petrecerea ce va urma pentru ea.

2

Nu am inclus sarea în rețetă pentru că în tot procesul de marinare și coacere nu o veți folosi,va scoate tot sucul din carne și noi vrem să roadem oasele nu carnea,așa că,sarea o folosiți voi la final după gustul vostru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Coasta de porc picanta in stil indonesian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ceafa de porc gatita in tigaie de fonta