Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba

de Constelatialeu in Prajituri, 1 Dec 2020 | 2836 vizualizari

 

Imi place sa fac combinatii si sa folosesc forma silikomart, asa ca azi am combinat zmeura si ciocolata alba.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 290 g albus
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 30 g cacao
  • 200 g amestec de nuci, migdale, alune d epadure si nucu pecan ( taoate prajite si taiate marunt)
  • Mouse de zmeura
  • 500 g zmeura
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 100 g ciocolata alba Callebaut
  • 5 foi de gelatina
  • 200 g frisca batuta ( din smantana dulce 32% grasime )
  • 2 linguri lapte
  • Mouse de ciocolata alba
  • 150 g ciocolata alba Callebaut
  • 5 foi d egelatina
  • 2 galbenusuri
  • 4 linguri zahar
  • 2 linguri lapte
  • 200 g frisca batuta ( din smantana dulce 32% grasime)
  • un pic de colorant galben
  • decor
  • jeleu de zmeura
Portii: 7
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba:

Blat : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Apoi am incorporat amestecul de nuci, migdale si alune, la final am adaugat faina amestecata cu cacao. Am intins blatul in tava de la aragaz si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru ca este o foaie subtire se coade destul de repede. Am lasat la racit si apoi am decupat blatul in functie de formele pe care le-am folosit.

 Frisca : Am facut frisca prima, am pus in vasul robotului 400 ml smantana dulce cu 32 % grasime, am adaugat 3 pliculete de zahar vanilat bourbon si am batut o frisca nu foarte tare. Am lasat la frigider frisca pana cand am folosit-o la mouse-uri.

Mouse de zmeura : Zmeura impreuna cu zaharul le-am pus pe foc sa fiarba cca 10  min, apoi am pasat bine si am dat zmeura prin sita. Piureul rezultat l-am pus intr-o cratita. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul si laptele, apoi am adaugat ciocolata alba si am pus la topit pe baie de abur. Am hidratat foile de gelatina in apa rece. Am luat de pe baie de abur crema de galbenusuri cu ciocolata, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema, am omogenizat si am lasat cca 10 min sa se raceasca apoi am adaugat 200 g de frisca batuta. Am pus mouse-ul in forme si apoi le-am dat la congelator pentru o ora

Mouse de ciocolata alba : Galbenusurile cu zaharul si laptele le-am mixat bine, apoi am adaugat ciocolata alba si am pus totul pe baie de abur . Foile de gelatina le-am hidratat in apa rece. Am luat de pe baie de abur crema de galbenusuri cu ciocolata, am stors foile de gelatina si le-am incorporat in crema, am omogenizat si am lasat cca 10 min sa se raceasca apoi am adaugat 200 g de frisca batuta. Am scos mouse-ul  de zmeura de la congelator am adaugat si mouse-ul de ciocolata, peste care am pus blatul decupat. Am dat formele la cangelator pana adoua zi.

Jeleu de zmeura, cand am trecut prin sita zmeura n-am strecurat-o sa ramana doar semintele, am mai alsat si pulpa, mie imi place asa cu seminte. Am adaugat putin amidon , am pus pe foc zmeura sa se incalzeasca, apoi am adaugat 2 foi de gelatina hidratate. Am obtinut un jeleu pe care l-am pus in forme de silicon si l-am dat la congelator. Cu acest jeleu am decorat prajitura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura duo, zmeura si ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Gherca Daniela 1

03.12.2020, 15:31

ce frumoasa este si super gustoasa!

Panacris 1

04.12.2020, 19:16

Pfff, am ajuns cam tarziu! Dar ma pregatesc pentru data viitoare!

mirela0911 1

22.12.2020, 14:42

Pfoaiiii, am ratat minunatia asta! Si am si terminat bradul de impodobit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Opera