A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura cu visine si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

  Prima data am scobit visinele si le-am lasat sa se scurga bine, apoi le-am tavalit prin faina, sa nu se lase la fund cand le pun in prajitura. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat...Citeste continuarea

Desert galuste cu cirese si nuci

Postat de: ancutsa in Dulciuri

    Se rupe pandișpanul în bucăți mici, într-un castron. Se pun într-un ibric ciocolata, laptele și untul și se încălzesc pe foc mic,...Citeste continuarea

Tortulet cu fructe

Postat de: RODIMUR in Torturi

Mai întâi se face crema mousseline (care este o cremă patisieră în care se adaugă unt). Se amestecă mai întâi ingredientele solide (zahărul și amidonul...Citeste continuarea

Desert prajitura bicolora cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Capsunile curatate de codite, spalate si taiate se amesteca cu 50 g zahar si se lasa deoparte. Untul, zaharul si esenta de vanilie se mixeaza. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga...Citeste continuarea

Ciorba de pui, cu smantana

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Carnea de pui (coșul pieptului, spatele și aripile) se fasonează, se spală și se pune la fiert, cu 3 litri de apă rece, la foc mediu. Când se formează spumă, se culege și se...Citeste continuarea

Desert tort cu migdale, creme de...

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albușurile și un praf de sare, se adaugă pe rând gălbenușurile și îndulcitorul. Se adaugă ingredientele uscate (migdalele...Citeste continuarea

Fajitas de pui

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

 Lipii: am pus toate ingredientele în mașina pentru frământat aluat, apoi l-am lasat la odihnit 30 de minute.        Dacă dorești să...Citeste continuarea

Desert gogosi choux

Postat de: Meea in Dulciuri

Choux: punem apa, untul, sarea și zahărul pe foc într-un vas cu fund dublu. Amestecăm până când untul și zahărul s-au topit.        Adăugăm...Citeste continuarea

Desert Lava cake

Postat de: Meea in Dulciuri

       Mixăm ouăle cu zahărul până când acesta s-a topit și compoziția își dublează volumul. Adăugăm făina și amestecăm cu un tel.  ...Citeste continuarea

Desert foietaj cu mar

Postat de: Meea in Dulciuri

Din nou, mi-am lăsat amicul meu să-și facă treaba. Eu doar am pus făina, untul, sarea și apa înăuntru, am setat comanda pentru frământat și m-am dus să întind hainele,...Citeste continuarea

Otet de mere cu miere de albine,...

Postat de: Bucataras in Vegan / Raw vegan

Spala bine merele si curata-le de partile stricate sau lovite. Umple cu mere o treime din borcanul de sticla, adauga 200 ml miere de albine si 600 ml apa.  Acopera cu un tifon curat,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu iaurt si cirese

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Ouale, sarea, zaharul si zaharul vanilat le-am mixat bine pana si-au dublat volumul, am adaugat uleiul si coaja de lamaie si am continuat sa mixez, am adaugat si iaurtul si am mai mixat cca 2 min....Citeste continuarea

Tocana de cartofi noi cu afumatura

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai pregatim ingredientele sa le avem la indemana. Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori, curatam morcovul si il radem pe...Citeste continuarea

Mazare pentru iarna conservata in...

Postat de: Constelatialeu in Conserve

Daca ai gradina, pui si niste mazare, asa sa fie ca nu se stie. O culegi, o desfaci si apoi te apuci sa o conservi. Boabele de mazare se pun in strecuratoare si se spala sub jet de apa, apoi se...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema de ciocolata...

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim blatul. Intr-un vas punem faina, cacaua, sarea, zaharul si untul la temperatura camerei, Framantam un aluat nisipos. Adaugam oul si framantam un aluat nelipicios pe care il invelim in...Citeste continuarea

Bors de peste

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine capetele de peste si le fierbem intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Spumam pentru a obtine o zeama limpede. Curatam legumele si le taiem cubulete. In uleiul incins punem intai...Citeste continuarea

Gem de cirese amare

Postat de: katty in Dulceata / Gem

Spalam ciresele, le curatam de codite si eventuale frunze si le scurgem bine intr-o sita. Scoatem samburii cu ajutorul unui aparat special. Punem ciresele intr-o cratita, stoarcem deasupra...Citeste continuarea

Salata Italiana

Postat de: dantes in Salate

Rosiile se taie in felii. Castravetii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Mozzarela se taie in cubulete. Verdeata preferata se taie marunt. Intr-un vas se amesteca rosiile...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de porc

Postat de: katty in Porc

Scoatem cotoarele si semintele ardeilor, fie cu ajutorul unui cutit, fie impingand cotorul cu mana spre interior, apoi tragand de el spre exterior. Spalam bine ardeii, apoi ii asezam putin cu gura...Citeste continuarea

Snitele din file de piept de pui la...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pieptul de pui se spală, se fasonează și se subțiază puțin, pentru a avea șase bucăți de file. Cașcavalul se răzuiește pe răzătoarea fină. Într-o farfurie se amestecă...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu branza

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii taiem in jumatate pe lungime. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele. Presaram putina sare si piper si ii lasam deoparte. Taiem afumatura cubulete...Citeste continuarea

Supa de mazare cu salata verde

Postat de: katty in Supe

Spalam ceapa verde si o taiem marunt, separat frunzele de partea alba. Taiem afumatura cubulete mici. In uleiul incins punem cubuletele de afumatura si le rumenim putin. Adaugam partea alba...Citeste continuarea

Zucchini la grill, cu ochiuri si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Mai întâi se prepară sosul din iaurt (smântână) cu usturoi și mărar, pentru că trebuie ținut câteva ore la frigider, înainte de servire. Pentru aceasta se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare, le mixati cu telul blenderului, apoi puneti zaharul si amestecati pana devin spuma. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi puneti laptele si...Citeste continuarea

Pastrav la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Pastrav

Pestele meu a fost curatat, dar nu de branhii si solzisori. Am scos branhiile. Am curatat solzii cu un cutit zimtat si l-am spalat bine . Nu am aruncat capul pentru ca am in...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu loboda

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Dacă se folosește fasole verde congelată, se scoate din timp de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina) se curăță, se...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza timp de 10-15 minute, pana isi tripleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se...Citeste continuarea

Cirese ( inima de porumbel)...

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Ca sa fie placerea si mai mare m-am urcat in cires si am cules direct de la sursa, pe alese. Apoi le-am cantarit, le-am spalat si le-am scos samburii. Le-am pus intr-un tuci incapator am adaugat...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni

Postat de: dantes in Prajituri

Punem in vasul mixerului ouale intregi, adaugam sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana isi tripleaza volumul. Adaugam treptat uleiul fara sa ne oprim din mixat, apoi adaugam iaurtul si...Citeste continuarea

Aperitiv oua Benedict

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Chiflele se taie la orizontală și se prăjesc frumos. Feliile de mușchi, bacon, sau șuncă se prăjesc ușor, în ulei puțin și la foc mic, numai cât să prindă un gust...Citeste continuarea

Sos hollandaise

Postat de: RODIMUR in Clasice

Se aleg gălbenușurile de albușuri și se bat cu telul timp de 3-4 minute, cu zeama de lămâie, într-un bol care după acest interval de timp se va da la bain-marie. Se topește...Citeste continuarea

Sos din iaurt, cu usturoi

Postat de: RODIMUR in Sosuri

Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se dau pe răzătoarea mică sau se mixează fin. Se alege mărarul, se spală, se zvântă, se...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu apa de...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se cern laptele praf și cacaua și se amestecă. Separat, se pregătește o tavă cu folie alimentară, să o avem la îndemână, pentru când vom turna ciocolata fierbinte....Citeste continuarea

Noodles cu legume si ciuperci

Postat de: dantes in Mancaruri de post

  Puneti taiteii in apa clocotita si fierbeti timp de 3 minute, apoi ii scoateti si ii clatiti cu apa rece si ii lasati sa se scurga intr-o strecuratoare. Curatati si taiati morcovul in...Citeste continuarea

Burger vegan cu legume pai prajite

Postat de: Bucataras in Vegan / Raw vegan

Pune burgerii congelati direct pe gratarul incins, condimenteaza cu sare si piper si lasa-i sa se rumeneasca usor, exact ca pe burgerul din carne, apoi intoarce-i cu grija si pe partea...Citeste continuarea

Ciorba cu carne de miel

Postat de: andaoana in Supe/Ciorbe

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete. Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina....Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de vanilie,...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana incep sa devina spuma. Adaugati zaharul treptat, mixati pana bezeaua devine tare. Galbenusurile le amestecati cu uleiul si...Citeste continuarea

Fusilli cu vitel

Postat de: dantes in Fusilli

Puneti la fiert pastele in apa clocotita cu sare, respectand timpul inscris pe ambalaj. Scurgeti pastele, punand deoparte circa 100 ml din apa in care au fiert. Taiem cubulete ceapa,...Citeste continuarea

Foietaj cu branza - Reteta rapida...

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Cum se prepara Foietaj cu branza - Reteta rapida pentru un desert delicios Incepem cu umplutura. Branza, zaharul, esenta de vanilie si ouale se amesteca intr-un castron, la final se adauga...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni si caise

Postat de: mirela0911 in Torturi

Mai intai se pregateste crusta. Se macina biscuitii la robot si se toarna apoi untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu pereti detasabili. Se toarna biscuitii si...Citeste continuarea

Gratin de zucchini

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Zucchinii se spală, li se îndepărtează capetele și apoi se taie sub formă de rondele, late de 1 cm. Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul uniform, pe...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Căpșunile se spală cu codițe cu tot sub un jet de apă rece într-un vas strecurătoare. Apoi se curăță de codițe și se cântăresc, ar trebui să se obțină cca. 2000 g de...Citeste continuarea

Desert tort Padurea Neagra

Postat de: katty in Torturi

Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana capata astectul unei smantani...Citeste continuarea

Omleta cu friptura de pui, carnati...

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, spală și se toacă mărunt. Într-o tigaie se pun verdețurile și uleiul, eu am o tigaie dubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;)...Citeste continuarea

Cotlete cu legume si carnati la...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Într-un vas termorezistent, în cazul meu în vasul CrockPot-ului se așează intercalat bucățile de cotlet și cârnații. Se presară condimentele: boia de ardei dulce,...Citeste continuarea

Varza dulce cu carne de miel

Postat de: katty in Oaie

Taiem carnea in bucati potrivite pe care le spalam bine. Intr-o cratita punem uleiul sa sa incinte. Adaugam carnea si acoperim cu un capac. Lasam carnea pana scade zeama lasata, apoi punem mai...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei cu taitei lati

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare si il lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, apoi ardeiul gras cubulete. Lasam...Citeste continuarea

Dovlecei la gratar

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii feliem fie pe lungime, fie in rondele. Presaram putina sare si ii lasam intr-o sita la scurs pentru jumatate de ora. Dupa ce s-au scurs ii punem pe...Citeste continuarea

Sos tzatziki

Postat de: katty in Sosuri

Decojim castravetii dupa ce i-am spalat si ii radem pe razatoarea mare. Presaram sare si ii lasam 10 minute sa isi lase zeama. Intr-un castron punem iaurtul, usturoiul pisat, uleiul de masline,...Citeste continuarea

Omleta bicolora

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se separă gălbenușurile de albușuri și se omogenizează ușor fiecare, separat, cu câte o furculiță. Se unge cu ulei tigaia pentru prăjit și se dă pe aragaz, la foc mic. Se...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciocolată albă de casă cu nuci și merișoare - Desertul delicios și aromat

pe 04.10 la 17:37

Portokalopita - Rețeta grecească de plăcintă aromată, cu portocale

pe 04.10 la 16:54

Turta Dulce – Reteta Traditionala de Turta Dulce Moale si Aromata

pe 04.10 la 14:56

Lahmacun – Reteta Autentica pentru Pizza Turceasca cu Carne

pe 04.10 la 14:50

Creveti Prajiti in Baie de Ulei – Reteta Simpla si Rapida pentru Creveti Crocanti

pe 04.10 la 14:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1271 puncte

Lau

Lau 9

1181 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

RODIMUR

1133 puncte

oanapl

1104 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]