Am găsit de curând un alt mod de a prepara pieptul de pui și nu am stat prea mult pe gânduri, înainte de a pune planul în aplicare. Am găsit rețeta pe un site francez, dar am adaptat-o puțin la condițiile noastre (asta înseamnă și ingredientele noastre la îndemână). Acest preparat se face destul de repede, iar pieptul de pui este fraged și are un ușor gust dulceag de la marinadă. S-ar putea spune că seamănă puțin cu frigăruile japoneze Yakitori.
Nu am socotit ca timp de preparare perioada în care pieptul de pui a stat la marinat.
Pieptul de pui se desprinde de pe oase (dacă este cazul) se spală, se fasonează și se taie cubulețe.
Se prepară marinada din: ulei de măsline, miere de albine, zeamă de lămâie, sare, piper, boia de ardei dulce, chimen măcinat și chilli.
Se pun cubulețele din piept de pui în marinadă. Se amestecă ușor, în așa fel încât cubulețele din piept de pui să fie cuprinse în totalitate de marinadă. Se lasă cubulețele din piept de pui la rece, la marinat, timp de o oră.
După acest interval de timp, se pun câte 4-5 cubulețe pe fiecare bețișor, scurtat dinainte, pentru ca frigăruile să fie ușor de prăjit în tigaie.
Se rumenesc frigăruile în ulei fierbinte și la foc mic, se întorc pe toate fețele, iar la urmă se toarnă marinada peste ele, în tigaie. Se lasă ca să se caramelizeze, după care se scot frigăruile pe un platou și se servesc cu garnitura preferată. Eu le-am servit cu cus-cus în unt și am adăugat în fiecare farfurie câte o lingură de sos caramelizat.
1
Tăiați bețișoarele dinainte în două bucăți, ca să puteți să prăjiți ușor frigăruile în tigaie.
2
Tăiați pieptul sub formă de cubulețe, cu latura cam de 2,5-3 cm, nu mai mare.
3
Nu puneți mai mult de 4-5 cubulețe din piept de pui pe fiecare bețișor.
4
Întoarceți frigăruile în tigaie pe toate fețele, ca să se rumenească uniform.
5
Turnați marinada la sfârșitul preparării în tigaie, peste frigărui și se va carameliza.
6
Serviți frigăruile cu garnitura preferată, dar să nu fie și ea prăjită (cus-cus, cartofi natur, paste, orez...) și cu o salată răcoroasă.