Desert prajitura cu foi de napolitana

de Constelatialeu in Dulciuri, 23 Dec 2020 | 18348 vizualizari

 

Introducerea e despre cum se mananca marginile, ca sa dea bine-n poza prajitura...deci le-am mancat...sa nu se invecheasca...:))))))))
''Retete festive de iarna''

 

INGREDIENTE

  • foi de napolitana ( 5 buc am folosit eu, foi cu dimensiuni mai mici, nu le-am masurat )
  • 1 pachet margarina rama
  • 2 cani cu zahar
  • 2 oua+ 2 galbenusuri
  • 1 lingura de rom
  • 2 linguri cacao
  • 50 g nuci prajite si taiate mai marunt
  • 85 g nuca de cocos
Portii: 26
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu foi de napolitana:

Mai intai am prajit nuca si am taiat-o marunt. Apoi am mixat cele 2 oua si 2 galbenusuri cu o cana de zahar si am adaugat lingura de rom. Am taiat margarina in cubulete mici. Cealalta cana de zahar am pus-o sa se caramelizeze, cand a capatat culoarea chihlimbarului am tras cratita de pe foc, am adaugat galbenusurile, am amestecat rapid, apoi am pus din nou pe foc, am adaugat si margarina si cacao. Am amestecat continuu pana ce caramelul sa topit de tot, am tras de pe foc am adaugat nuca prajita si nuca de cocos, am omogenizat si am umplut foile de napolitana. Am folosit 5 foi de napolitana, dupa fiecare foaie am presat putin sa se faca aderenta intre crema si foaie. Am invelit prajitura in folie alimentara, am asezat un fund peste care am pus o greutate si am lasat sa se raceasca bine. Apoi am portionat prajitura cu ajutorul unui cutit zimtat.

TIPS-URI

1

atentie cand caramelizati zaharul sa nu se arda pentru ca devine amar

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu foi de napolitana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

mirela0911 1

24.12.2020, 21:30

Cam buna prajitura asta!

Rahela Velicu 1

26.12.2020, 13:50

Rocsi 1

29.12.2020, 18:52

Este foarte buna prajitura asta!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

ieri la 10:30

Cozonac cu smantana - Reteta pentru un aluat perfect

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert negresa cu cafea si migdale