De mult imi doream sa fac macarons, dar cum sunt alergica la migdale nu prea imi venea sa ma apuc. Am gasit de curand o reteta cu nuca in loc de migdale, pe care am adaptat-o imediat.Nu sunt ei perfecti, au multe defecte, dar sunt mandra de ei.Au un gust divin.
Retete festive de iarna
Intr-un castron batem albusurile cu sarea si zaharul tos pana cand bezeaua este ferma si nu se mai simte zaharul tos cand frecam putina compozitie intre doua degete. Adaugam romul.
Samburii de nuca ii prajim putin intr-o tigaie pana se usuca bine, avand grija sa nu ii ardem. Ii macinam fin dupa ce s-au racit.
Amestecam nuca macinata cu zaharul pudra si cacao. Punem peste bezea si amestecam cu o spatula pana se incorporeaza bine si amestecul se inmoaie.
Cu ajutorul unui pos cu capat rotund punem compozitie in tava, pe hartie de copt, pastrand distanta intre ele. Luam tava de ambele parti si dam cu ea in masa pana gramajoarele de compozitie se intind si ies bulele de aer. Tinem tava la temperatura camerei inca vreo 15 minute pana se mai usuca
Punem tava la cuptor la 150 de grade C, pentru aproximativ 15 minute. Scoatem tava si lasam sa se raceasca in tava, pe hartie de copt. Lasam prajiturelele sa se raceasca, dupa care cautam sa imperechem cate 2 care au aceeasi dimensiune.
Pentru crema punem la foc frisca si ciocolata rupta bucati. Lasam sa se infierbante frisca, apoi dam jos si amestecam energic pana ciocolata se topeste. Adaugam romul si lasam sa se raceasca bine. Cu posul cu acelasi dui rotund punem crema racita pe unul dintre macarons, apoi il asezam pe celalalt.Lucram cu atentie caci macaronsii sunt foarte fragezi si se sfarama usor.
1
lucrati cu atentie deoarece se sfarama foarte usor
2
crema trebuie sa fie foarte bine racita
3
nu incercati sa ii desprindeti de pe hartia de copt inainte de a se raci complet.
4
puneti crema suficienta pe macarons, astfel incat atunci cand il puneti pe cel de al doilea crema sa se intinda spre margine si sa se vada frumos