Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem

de Rahela Velicu in Dulciuri, 28 Dec 2020 | 3346 vizualizari

 

O reteta de biscuiti extra deliciosi pe care i-am preparat dupa o reteta germana. Asa ca i-am inscris in categoria "retete festive de iarna" 

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 250 g unt la temperatura camerei
  • 150 gr zahar pudra
  • 500 gr faina
  • 40 ml apa rece
  • esenta de vanilie
  • gem de caise

Ingrediente bezea:

  • 2 albusuri
  • 130 gr zahar pudra
  • 50 gr zahar tos
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem:

Mai intai punem faina intr-un bol. Adaugam zaharul pudra, untul taiat cubulete, galbenusurile si esenta si incepem sa framantam. Adaugam si laptele rece si framantam bine aluatul. Nu este un aluat tare, dar il lasam asa. Il punem cel putin 2 ore la frigider.

Pentru bezea mixam albusurile cu un praf de sare. Adaugam si zaharul pudra si zaharul tos si mixam pana cand devine o bezea tare si lucioasa. O dam la rece 15 minute, timp in care pregatim biscuitii.

Presaram faina pe blatul de lucru si intindem foi subtiri. Taiem biscuitii in forma de floricele si le punem in tava tapetata cu hartie de copt. Atentie: nu trebuie sa fie faina deasupra biscuitilor caci se va desprinde bezeaua.

Punem bezeaua intr-un pos si formam petalele florilor deasupra biscuitilor. Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru 10-13 minute. Lasam biscuitii la racit.

Incalzim cateva secunde gemul la cuptorul cu microunde, apoi cu ajutorul unei seringi formam centrul floricelelor. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Folositi un gem/ marmelada din comert pentru ca nu are bucati de fruct si se poate folosi cu usurinta la biscuiti.

2

Se pastreaza chiar si 2 saptamani fara sa fie tinuti in cutii ermetic inchise.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert biscuiti Burgenland cu bezea si gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti cu nutella