Desert nuci fragede cu crema de ciocolata

de Rahela Velicu in Dulciuri, 28 Dec 2020 | 2926 vizualizari

 

Fursecurile copilariei mele sunt "Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari
  • 125 g unt moale
  • 350- 360 g faina
  • 100 g zahar
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 stropi de esenta de vanilie
  • 150 ml lapte
  • 75 g unt
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 1 lingura de cacao
  • 10-15 coji de nuca sfaramate
  • 1/2 lingurita coaja de portocala razuita
Portii: 60
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert nuci fragede cu crema de ciocolata:

Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina.

Facem bilute mici de 4- maxim 5 grame din aluat ( cat o maslinuta mica). Daca vor fi mai mari, va iesi multa compozitie din formele de nuci. Eu am cantarit la inceput, apoi le-am facut pe urmatoare aproximativ cat primele de mari.

Coacem bilutele in forma de nuci cateva minute sau cat este nevoie pentru a fi aurii, nu arse.

Pentru crema procedam astfel: punem laptele, untul si ciocolata la foc mic si lasam pana cand se topesc toate. Adaugam cacao si coaja de portocala. Eu aveam coaja de portocala razuita si pusa cu zahar intr-un borcanel in frigider. Asa pastrez coaja de portocala 1-2 saptamani in frigider.

Curatam cojile de nuci de surplus cu ajutorul unui cutit. Mai pasam si inca 10-15 coji de nuci si le adaugam peste crema de ciocolata. Aceasta trebuie sa fie mai groasa sa nu curga din nuci. Dar este minunata. Daca doriti, le puteti da prin zahar pudra. 

TIPS-URI

1

Se pastreaza mult mai bine neacoperite. Cand le acoperim se inmoaie foarte tare, fiind facute la forma electrica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert nuci fragede cu crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cozonac cu smantana

pe 24.12 la 20:10

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

pe 24.12 la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de nuca si crema cu lapte condensat