Desert prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea

de Gherca Daniela in Prajituri, 29 Dec 2020 | 3873 vizualizari

 

"Retete festive de iarna"
O prajitura festiva pentru mesele de sarbatoare pentru cei care iubesc ciocolata si cafeua! Aromele se imbina perfect, iar gustul prajiturii este pe masura!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul de ciocolata:
  • 120 g unt
  • 100 g ciocolata (50% cacao)
  • 150 g faina
  • 6 oua
  • un praf de sare
  • 175 g zahar
  • 30 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • Pentru sirop (mie imi place sa fie foarte bine insiropat):
  • apa
  • zahar dupa gust
  • esenta de vanilie
  • (cantitatile in functie de preferinte)
  • Pentru mousse-ul de cafea:
  • 150ml cafea tare (facuta la aparat)
  • 50g ciocolata neagra
  • 3 linguri zahar (daca va place mai dulce mai adaugati 1 sau 2 linguri in plus)
  • 6g gelatina
  • optional: 1 lingura amaretto, cognac sau visinata ( eu am pus visinata)
  • 250ml smanatana pentru frisca neindulcita
  • 1 lingura zahar pudra
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea:

Pentru blat:

     Intr-un bol punem untul si ciocolata taiate marunt si le topim la microunde sau le punem intr-un ibric si le topim la foc mic (cum va este mai usor), apoi lasam sa se racoreasca.
     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, dupa cateva minute adaugam zaharul si mixam bine pana se topeste tot zaharul. Galbenusurile le adaugam unul cate unul, mixand continuu pana la omogenizare.
    Punem faina amestecata cu praful de copt, bicarbonatul si cacaoa, dar atentie, punem treptat in 2-3 transe si amestecam usor cu o paleta de silicon sau de lemn pana incorporam totul foarte bine. 
    La final, adaugam ciocolata topita cu untul si omogenizam.
    Turnam compozitia rezultata intr-o tava dreptunghiulara, tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 30 minute.
     Cand este gata il lasam sa se raceasca complet.


Pentru sirop:


Punem pe foc, intr-un ibric apa cu zaharul si lasam la foc mare 2-3 minute , apoi dam deoparte, adaugam vanilia si lasam sa se raceasca.
Pentru mousse-ul de cafea:
    Punem gelatina la hidratat in 3 linguri apa rece.
    Cafeaua, ciocolata si zaharul le punem intr-un ibric, pe foc si amestecam pana omogenizam bine cele 3 ingrediente, apoi dam deoparte si lasam sa se racoreasca, dupa care adaugam gelatina pusa cateva secunde la microunda, lingura de visinata, amestecam si lasam lichidul sa se raceasca complet.
    Mixam smantana pentru frisca foarte bine impreuna cu zaharul pudra, apoi turnam amestecul de cafea rece peste frisca si cu un tel omogenizam foarte bine compozitia.
Asamblare:
    Blatul in taiem in 2, iar in tava in care am copt blatul punem folie de plastic, asezam prima jumatate de blat, insiropam, turnam mousse-ul de cafea, nivelam, asezam ultimul blat, insiropam si 
invelim tava cu folie de plastic apoi dam la frigider pana a doua zi!
    Pentru decor puteti face o glazura din ciocolata sau ornati cu frisca, eu l-am preferat simplu!
Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu blat de ciocolata si mousse de cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Constelatialeu 1

29.12.2020, 20:59

Traiasca ciucalata

dantes 1

30.12.2020, 10:59

Delicioasa!

Viorica34ss 1

30.12.2020, 15:24

Castiga bani cu sondaje online care valoreaza între 0,10€ si 2,5€ pe sondaj completat
La inregistrare primesti un bonus.
Inscrie-te aici https://bit.ly/2WwmDjh

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de vanilie si crema de nuci