O salata calda cu caracatita as zice ca e binevenita zilele acestea.
Lasa bucatile de caracatita la dezghetat.
Daca caracatita e prefiarta se foloseste ca atare la prepararea salatei, dar daca nu, necesita fierbere cam 45 min -1 h, pana se fragezeste bine.
Curata feniculul, tija de telina, ghimbirul si usturoiul si taie-le.
Pune ulei de masline intr-o tigaie la incins, adauga ghimbirul tocat marunt, usturoiul, telina si feniculul taiat Julien. Trage-le la foc rapid, adauga si tentaculele de cracatita intregi sau taiate in bucati mai mici.
Condimenteaza cu sare, piper, apoi stropeste cu sos de soia, amesteca usor. Opreste focul.
Caracatita nu trebuie gatita indelung, pentru a nu se intari.
Pregateste patul de salata, adauga deasupra caracatita calda, stropeste cu ulei de masline si zeama de lamaie, apoi decoreaza cu frunze de fenicul, rosii cherry, seminte de susan negru si ardei iute colorat.
Va poftesc la masa!