Am vrut sa pregatim fursecuri pentru Mos Craciun si am cautat tot felul de retete. Ne-am oprit la acestea, stampilate cu model specific si umplute cu o crema de biscuiti Speculatius, foarte buna! Am pornit de la reteta Violetei de pe caietulcuretete si am ajuns la aceste fursecuri umplute.
"Retete festive de iarna"
Intr-un bol se pune untul la temperatura camerei si se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine pana se ontine un aluat omogen. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru o ora.
Se scoate de la frigider si se taie in doua. Se ia o parte si se intinde pe masa infainata, cu o grosime de 2-3 mm. Se decupeaza fursecurile cu ajutorul setului pentru stampilat si se transfera apoi pe tava tapetata cu hartie de copt.
Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 13-15 minute sau pana incep sa se rumeneasca usor pe margini. Se scot din cuptor si asa caldute se umplu cu crema de biscuiti. Se pot pudra cu zahar pudra.
Se pastreaza pentru mai mult timp in cutie metalica.
Pofta buna!