Desert fursecuri stampilate cu crema Speculatius

de mirela0911 in Prajituri, 27 Dec 2020 | 2111 vizualizari

 

Am vrut sa pregatim fursecuri pentru Mos Craciun si am cautat tot felul de retete. Ne-am oprit la acestea, stampilate cu model specific si umplute cu o crema de biscuiti Speculatius, foarte buna! Am pornit de la reteta Violetei de pe caietulcuretete si am ajuns la aceste fursecuri umplute.
"Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE

  • 200 g unt
  • 150 g zahar pudra
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 oua
  • 400 g faina alba
  • 1/2 plic praf de copt
  • crema de biscuiti Speculatius
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri stampilate cu crema Speculatius:

Intr-un bol se pune untul la temperatura camerei si se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devine spumos. Se adauga pe rand cate un ou si se mixeaza bine dupa fiecare. La final se pune faina amestecata cu praful de copt si se amesteca bine pana se ontine un aluat omogen. Se acopera cu folie si se da la frigider pentru o ora. 

Se scoate de la frigider si se taie in doua. Se ia o parte si se intinde pe masa infainata, cu o grosime de 2-3 mm. Se decupeaza fursecurile cu ajutorul setului pentru stampilat si se transfera apoi pe tava tapetata cu hartie de copt.

Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru cca 13-15 minute sau pana incep sa se rumeneasca usor pe margini. Se scot din cuptor si asa caldute se umplu cu crema de biscuiti. Se pot pudra cu zahar pudra. 

Se pastreaza pentru mai mult timp in cutie metalica.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri stampilate cu crema Speculatius" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ghinde dulci sa tot mananci