Dupa cum am mai spus, pana de ceva vreme nu imi placeau supele crema dar (intotdeauna exista un dar :D).... incet incet parca incep sa imi placa din ce in ce mai mult. De data aceasta am ales sa fac o supa crema cu ciuperci champignon, ca in padure nu merg ca nu ma pricep la ele si cu astea merg la sigur! :P Culoarea e putin cam ... inchisa :D dar e foarte buna!
Intr-o oala se pune uleiul sa se incinga.
Ceapa se curata si se taie marunt. Se pune in uleiul incins si se lasa la calit, amestecand din cand in cand.
Morcovii se curata si se taie in cubulete. Se pun si acestia in oala si se amesteca.
La fel se procedeaza cu telina si cartofii, se curata si se taie in cubulete. Se pun peste ceapa si morcovi si se lasa sa se caleasca usor. Se toarna apa calduta peste legume cat sa le acopere. Se lasa sa fiarba timp de 10 minute. Se adauga 1/2 lgt sare.
Intre timp se curata ciupercile si se taie felii. Se pun si acestea in oala, impreuna cu ardeiul rosu taiat in felii si se lasa sa fiarba in continuare 10-15 minute. Se probeaza daca sunt fierte legumele. La final se pune usutroiul, se mai lasa 1-2 minute dupa care se ia oala de pe foc si se lasa usor sa se racoreasca pentru a le putea pasa.
Se foloseste un blender pentru a obtine un amesteca cremos si fin. Se toarna acest amestec intr-o alta oala si se lasa sa dea cateva clocote la foc mic. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. La final se adauga smantana, se mai lasa putin dupa care se poate servi alaturi de paine prajita, crutoane, etc.
Pofta buna!
1
Daca este prea groasa supa, se mai adauga putina apa in timpul fierberii.
2
Se serveste dupa preferinte.