Desert tort 27 ani

de Constelatialeu in Torturi, 30 Dec 2020 | 3099 vizualizari

 

In urma cu 27 de ani, pe 31 decembrie 1993 am zis Da, iar pasii ne-au purtat impreuna, mana-n mana la bine si la rau. La multi ani, noua Clementina si Valentin !
Retete festive de iarna.

 

INGREDIENTE

  • Blat umed diametru 22 cm
  • 150 g faina
  • 40 g cacao
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • un praf de sare
  • 2 oua
  • 150 g zahar
  • 60 ml ulei
  • esenta vanilie
  • 150 g iaurt grecesc 10% grasime
  • Blat cu nuca diametru 22 cm
  • 2 oua 3 linguri zahar
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 140 g nuca macinata
  • 3 linguri faina
  • Crema de unt
  • 350 g unt cu 82% grasime
  • 60 g zahar pudra
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g ciocolata alba Callebaut
  • colorant gel galben
  • Crema mascarpone
  • 250 g mascarpone
  • 30 g zahar pudra
  • 4 linguri crema unt
  • colorant gel rosu
  • Decor
  • bombonele, perlute, stelute Dr. Oetker
  • cirese confiate
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 27 ani:

Blat umed : Am folosit un inel reglabil, pe care l-am potrivit la dimensiunea de 22 cm, l-am tapetat cu hartie de copt si l-am asezat in tava de la aragaz, tava in care am pus hartie de copt. Am amestecat ingredientele uscate, faina, cacao, sare si bicarbonat de sodiu. Separat am mixat cele 2 oua cu zaharul pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat uleiul ca la maioneza si la final am adaugat esenta de vanilie si iaurtul. Peste aceasta compozitia am pus ingredientele uscate si am omogenizat bine. Am turnat compozitia in forma si am dat forma la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-16 min, nu mai mult, trebuie sa obtinem un blat umed nu uscat. Am scos blatul din cuptor dupa 15 min si l-am lasat la racit.

Bla cu nuca :Am folosit acelasi inel reglabil ca la blatul umed. Cele 2 oua cu 3 linguri de zahar le-am mixat bine, pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat nuca macinata si faina. Separat Am mixat 3 albusuri cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare, spuma ce am incorporat-o in compozitia de oua cu nuca, am omogenizat amestecul folosind miscari lente de jos in sus.Am turnat compozitia in forma si am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade, am folosit testul scobitorii. Cand a trecut testul scobitorii am scos blatul din cuptor si l-am lasat la racit.

Sirop : 200 ml apa cu 3 linguri de zahar le-am pus la fiert, cand a inceput sa clocoteasca am adaugat 1 lingura de rom ( bautura). Am lasat sa se raceasca bine.

Crema de unt : Untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul pudra l-am mixat bine. Separat am pus intr-un castron de inox 3 galbenusuri cu 3 linguri de zahar si 100 ml lapte si am omogenizat bine, apoi am adaugat ciocolata alba si am pus castronul pe baie de abur sa se topeasca ciocolata. Dupa ce ciocolata sa topit am luat de pe baie de abur castronul si am mixat crema pana a inceput sa se raceasca, apoi am adaugat-o , putin cate putin, in untul moale,am adaugat colorant gel galben, am mixat pana am obtinut o crema catifelata.

Crema mascarpone. Intr-un cstron am pus mascarponele si zaharul farin si am mixat, apoi am adaugat si 4 linguri din crema de unt, am adaugat colorant gel rosu si am mixat pana am obtinut o crema catifelata.

Asamblare : Ambele blaturi de tort le-am taiat in doua, am asezat pe platou prima parte de blat cu nuca pe care l-am insiropat bine, apoi am pus o parte din crema cu unt, am nivelat, am asezat prima parte din blatul umed peste care am intins crema mascarpone, am nivelat si am asezat partea a doua din blatul cu nuca, insiropat bine, peste care am intins crema de unt, am asezat si ultima parte de blat umed. Am imbracat tortul pe margini cu ambele crema, asa un fel de amestec in degrade. Deasupra am intins crema mascarpone si am ornat cu ambele creme, cu perlute, stelute si cirese confiate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 27 ani" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort egiptean