"Retete festive de iarna ''
Carmen de Bizet, Carmen vecina, verisoara, prietena s.a.m.d si un amalgam de arome....
Blat: Cele 7 albusuri cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat 150 g zahar si am mixat pana am obtinut o bezea tare. Cele 4 oua impreuna cu 2 linguri de zahar si 2 linguri de lapte le-am mixat, apoi am adaugat ciocolata si am asezat castronul pe baie de abur, am amestecat continuu pana ce ciocolata sa topit. Am tras castronul de pe baie de abur, am adaugat faina si apoi bezeaua, am amestecat cu miscari lente de jos in sus. La final am incorporat nucile prajite si taiate grosier. Am tapetat tava ( 36/26 cm) cu hartie de copt, am turnat compozitia in tava, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am introdus tava in cuptor, este gata cand trece trestul scobitorii. Se scoate din cuptor tava si se lasa sa se raceasca bine blatul. Am taiat marginile si apoi am intepat blatul pe toata suprafata lui, am insiropat cu sirop de visine. Am sectionat blatul in 14 parti.
Crema : Intr-un castron am pus crema de vanilie, mascarponele si laptele condensat si am mixat bine pana am obtinut o crema spumoasa. Am pus crema intr-un posh si am ornat fiecare bucatica de blat insiropat. Deasupra am pus visine conservate pentru prajituri si am glazurat cu putina ciocolata topita.
1
eu am folosit crema de vanilie ramasa de la eclere, dar se poate folosi doar mascarpone, lapte condensat si frisca.