Desert cozonac Rozenkrantz

de Adrianele in Dulciuri, 22 Dec 2020 | 1014 vizualizari

 

Rețete festive de iarnă

 

INGREDIENTE

  • 400 g făină,
  • 2 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • vanilie
  • 50 g unt
  • 1/2 cană nucă măcinată
  • 25 g drojdie
  • 1 cană lapte cald
  • 3 linguri ulei
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert cozonac Rozenkrantz:

     Amesteci laptele cald cu drojdia și o lingură zahăr și lași să crească.

Făina o amesteci cu sarea, zahărul și pui 2 ouă întregi peste ea și o amesteci. Adaugi uleiul și frămânți un aluat elastic din toate ingredientele.

Întinzi o foaie pe care o ungi cu unt, presari nuca măcinată amestecată cu vanile și zahăr. Rulezi aluatul și-l tai bucăți egale.

Prepari un sirop de zahăr cu apă, unt și zahăr într-o oală în care vei coace cozonacul. Ungi pereții oalei cu sirop și așezi bucățile în formă de floare. Lași la dospit 1 oră și apoi îl coci până se rumenește.

După ce s-a copt, îl pui într-o farfurie plată deoarece se va lipi de oală când se va răci.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert cozonac Rozenkrantz" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu iaurt grecesc