A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert prajitura cu mere si aluat...

Postat de: oanapl in Prajituri

Cântărești toate ingredientele pentru aluat si apoi le amesteci repede cât este untul rece.  Obții cca. 1 kg de aluat. Învelești aluatul în folie transparentă și...Citeste continuarea

Paste cu feta si rosii cherry,...

Postat de: mirela0911 in Penne

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tava se pune pe mijloc branza feta taiata in doua daca e bucata groasa si rosiile cherry spalate in jurul...Citeste continuarea

Supa crema cu mix de legume

Postat de: mirela0911 in Supe

Se curata ceapa si se taie marunt. Se pune la calit in ulei pana incepe sa se inmoaie. Se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate felii. Se presara putina sare si se calesc impreuna pana se...Citeste continuarea

Pulpa de ied umpluta cu legume la...

Postat de: Bunica in Mancaruri cu carne

Pulpa se parleste pentru a arde eventualele fire de lana ramase la jupuit. Spalam si stergem /uscam cu hartie absorbanta. Scoatem carnea de pe os cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si...Citeste continuarea

Aperitiv flori sarate sanatoase

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Punem la copt sfecla, cartoful dulce si morcovul. Cat se coc tocam marunt prazul, apio si pătrunjelul. Dupa ce se răcoresc puțin legumele coapte, le taiem cuburi si le punem in robot (sau in...Citeste continuarea

Desert prajitura cu faina de cocos...

Postat de: katty in Prajituri

Intr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde. Pornim cuptorul la...Citeste continuarea

Tochitura dunareana

Postat de: katty in Porc

Taiem rinichii pe jumatate si curatam bine interiorul de grasime. Taiem rinichii in bucati mici si ii punem intr-un castron, acoperiti cu apa si cele 2 linguri de otet. Ii lasam asa 1-2 ore....Citeste continuarea

Pasta din fasole rosie si porumb

Postat de: panacris in Mancaruri de post

Recunosc că de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, pasta de fasole preparată cu  cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce...Citeste continuarea

Ciorba de urzici cu rosii

Postat de: katty in Ciorbe

Alegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le...Citeste continuarea

Conglioni umplute cu tocanita de porc

Postat de: panacris in Paste

Pulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul. Prazul se curăță, taie rondele și se...Citeste continuarea

Desert tort Violet

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blatul de vanilie:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de...Citeste continuarea

Orecchiette cu piept de pui

Postat de: RODIMUR in Paste

Pieptul de pui se fasonează, se spală, se taie sub formă de cubulețe și se pune în tigaia cu ulei încins, la foc mic, până ce se pătrunde și devine alb, sau chiar se...Citeste continuarea

Desert tort Carmen

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Blat: Am folosit un inel reglabil si l-am reglat la 23 cm diametru. Am asezat inelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am tapetat si inelul cu hartie de copt.Cele 6 galbenusuri le-am...Citeste continuarea

Desert mini cozonaci cu crema de alune

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol am pus galbenusurile cu zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat drojdia uscata si am turnat laptele caldut, am omogenizat bine. Faina...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere in aluat

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se lasa deoparte. Intr-un alt bol se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se albeste...Citeste continuarea

Pizza cu aluat pufos

Postat de: rocsi_1612 in Pizza

Intai o sa va spun cum am pregatit  sosul de rosii , ca sa aiba timp sa se racoreasca. Intr-o cratica micuta puneti o cana suc de rosii de casa (sau cumparat). Adaugati sare, piper, oregano...Citeste continuarea

Salata de fusilli tricolore cu ton...

Postat de: katty in Salate

Intr-o oala punem 1 l  de apa si il punem la fiert. Cand apa clocoteste adaugam sarea si pastele. Fierbem  conform instructiunilor de pe punga pana pastele sunt al dent. Scurgem pastele...Citeste continuarea

Ravioli cu ciuperci porcini, pui si...

Postat de: Bucataras in Paste

Pune intai pastele la fiert in apa clocotita. Intre timp curata ceapa, usturoiul si toaca-le marunt. Taie pieptul de pui in cubulete. Topeste untul intr-o tigaie, adauga ceapa si...Citeste continuarea

Ardei kapia copti cu melasa de rodie

Postat de: katty in Salate

Eu am avut ardei kapia gata copti, congelati pe care i-am lasat la dezghetat si i-am  rupt fasii. Daca aveti ardei kapia proaspat ii coaceti pe plita pe toate partile, ii descojiti,...Citeste continuarea

Supa de rosii cu legume si taitei

Postat de: katty in Supe

Punem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de portocale

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Am avut albusuri congelate pe care le-am scos de seara sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am...Citeste continuarea

Desert painici cu banane si ciocolata

Postat de: dantes in Dulciuri

  In vasul de la mixer punem bananele rupte in bucati, doua oua si laptele, mixam totul foarte bine, apoi adaugam drojdia uscata si zaharul si amestecam totul. In aceasta compozitie...Citeste continuarea

Desert prajitura cu prune, nuci si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

In primul rand am scos prunele din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare, de pe o zi pe alta. Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/25 cm tapetata cu hartie de...Citeste continuarea

Carnati de casa in sos de rosii cu...

Postat de: katty in Porc

Taiem carnatul in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o taiem semirondele. Intr-o tava punem ceapa, uleiul si asezam deasupra carnatii. Dam tava la cuptor. Cand carnatul este rumenit...Citeste continuarea

Salata de creier

Postat de: katty in Salate

Punem creierul in apa rece si il tinem aproximativ 1 ora pentru a indeparta sangele. Punem o craticioara cu 1 l de apa la foc. Cand incepe sa fiarba adaugam putina sare, otetul si creierul...Citeste continuarea

Pulpa de porc la slow cooker...

Postat de: katty in Slow Cooker

Amestecam toate condimentele cu uleiul. Masam bine carnea cu amestecul de contimente si lasam carnea la rece pentru cel putin 1 ora. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot punem gratarul...Citeste continuarea

Ciorba din piept de vita, cu legume

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Pieptul de vită se taie în bucăți mai mici, se fasonează, se spală (sau chiar se opărește) după care se pune la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează...Citeste continuarea

Tocanita de purcel cu praz si usturoi

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de purcel se taie cuburi. Usturoiul se feliaza fin . Prazul se taie marunt . Sotati prazul si usturoiul in ulei . Adaugati carnea  de purcel pana cand...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale, puneti albusurile intr-un bol. Le mixati cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Incorporati...Citeste continuarea

Jumari de porc

Postat de: Bunica in Porc

Bucatile de slanina se spala si se sterg cu servetele de hartie. Se taie in bucati cam de 2/2cm. Intr-un tuci sau o cratita se pune 200 ml. apa . Pune vasul pe foc. Cand incepe apa sa...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de portocale...

Postat de: oanapl in Torturi

Se mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 4 minute la viteza mare, pana devine o crema spumoasa, pufoasa si aerata. Se adauga si esenta de...Citeste continuarea

Desert cornulete fragede cu gem

Postat de: Bunica in Dulciuri

Intr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita. Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana. Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala...Citeste continuarea

Ciorba cu sir de porc

Postat de: Bunica in Ciorbe

Sirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator. Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert. Pune oasele in vas,apa...Citeste continuarea

Ciorba de crap cu legume si galuscute

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Bucatile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare, otet si mixul special de condimente pentru peste . Se fierbe rapid in 10 minute de cand da in clocaot ....Citeste continuarea

Friptura de porc cu carnati...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Bucatile de pulpa se taie mai groase . Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda . Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati...Citeste continuarea

Berbecut cu cartofi la tava

Postat de: mihaelar63 in Oaie

 Pulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie. Nu este problema ca  pulpa de berbecut pare pe exterior mai  grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere ....Citeste continuarea

Salata de paste tricolore cu...

Postat de: panacris in Paste

Într-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert...Citeste continuarea

Paine turist

Postat de: ancutsa in Piine

  Aluatul: Pui într-un bol (vasul de la mixer) laptele cu untul topit (eu am încălzit în același ibric untul și laptele). Verifici amestecul, să fie cald, nu...Citeste continuarea

Salata de conopida cu iaurt, morcov...

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conopida se pune la fiert in apa cu sare si bicarbonat de sodiu . Rolul bicarbonatului este sa elimine efectele nedorite ale conopidei asupra digestiei . Intr-un cuvant nu va veti balona...Citeste continuarea

Tafelspitz vienez

Postat de: mihaelar63 in Vita

 Bucatile de rasol se pun in apa rece timp de 2 ore . Din cand in cand se schimba apa . Legumele se curata si se spala . Puneti carnea de vita impreuna cu morcovi , usturoi , telina...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu Camembert si...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Ciupercile se spala si se curata. Coditele din ciuperci se scot si se toaca. Cabanosul se taie rondele. Palariutele de ciuperci se sareaza, se condimenteaza cu piper si oregano....Citeste continuarea

Sandvis cald cu cascaval, spanac si...

Postat de: Bucataras in Sandvisuri

Pregateste ciupercile pleurotus pentru fript: spalate, curatate bine, usuca-le cu un prosop. Incinge tigaia gratar, adauga untul, cateii de usturoi taiati felii, apoi ciupercile intregi sau...Citeste continuarea

Carne de porc cu sos de rosiii,...

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta. Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati. Cand ceapa...Citeste continuarea

Crema de ton cu iaurt si ardei

Postat de: mihaelar63 in Salate

 Ceapa se taie marunt . Ardeiul rosu si cel galben se spala , se curata si se taie cubulete. Conserva de ton se rastoarna intr-un bol . Deasupra tonului se aduga...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema de...

Postat de: RODIMUR in Prajituri

Pentru blat, se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, până ce încep să ia volum. Atunci se adaugă zahărul...Citeste continuarea

Desert briose dantelate cu lamaie,...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Brioșele: Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând gălbenușurile, apa, uleiul, coaja de lămâie, apa de...Citeste continuarea

Desert cuib de viespi cu nuca si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se...Citeste continuarea

Jumari cu varza acra, in sos de...

Postat de: vasimur in Mancaruri cu carne

Curățăm ceapa și roșiile, le spălăm și le tocăm peștișori (julienne) sau cubulețe, cum ne place. Punem uleiul într-o tigaie, îl încingem, adăugăm jumările și...Citeste continuarea

Desert tort profiterol cu ciocolata...

Postat de: momo121 in Torturi

Mod de preparare pentru blat:     Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...Citeste continuarea