Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert prajitura cu mere si aluat...
Postat de: oanapl in PrajituriCântărești toate ingredientele pentru aluat si apoi le amesteci repede cât este untul rece. Obții cca. 1 kg de aluat. Învelești aluatul în folie transparentă și...Citeste continuarea
Paste cu feta si rosii cherry,...
Postat de: mirela0911 in PenneSe pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Intr-o tava se pune pe mijloc branza feta taiata in doua daca e bucata groasa si rosiile cherry spalate in jurul...Citeste continuarea
Supa crema cu mix de legume
Postat de: mirela0911 in SupeSe curata ceapa si se taie marunt. Se pune la calit in ulei pana incepe sa se inmoaie. Se adauga ciupercile curatate, spalate si taiate felii. Se presara putina sare si se calesc impreuna pana se...Citeste continuarea
Pulpa de ied umpluta cu legume la...
Postat de: Bunica in Mancaruri cu carnePulpa se parleste pentru a arde eventualele fire de lana ramase la jupuit. Spalam si stergem /uscam cu hartie absorbanta. Scoatem carnea de pe os cu ajutorul unui cutit cu lama subtire si...Citeste continuarea
Aperitiv flori sarate sanatoase
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriPunem la copt sfecla, cartoful dulce si morcovul. Cat se coc tocam marunt prazul, apio si pătrunjelul. Dupa ce se răcoresc puțin legumele coapte, le taiem cuburi si le punem in robot (sau in...Citeste continuarea
Desert prajitura cu faina de cocos...
Postat de: katty in PrajituriIntr-un vas punem ouale cu sarea si zaharul. Intr-un castron punem faina de cocos, amidonul, cacaua si praful de copt. Topim untul la bain marie sau la microunde. Pornim cuptorul la...Citeste continuarea
Tochitura dunareana
Postat de: katty in PorcTaiem rinichii pe jumatate si curatam bine interiorul de grasime. Taiem rinichii in bucati mici si ii punem intr-un castron, acoperiti cu apa si cele 2 linguri de otet. Ii lasam asa 1-2 ore....Citeste continuarea
Pasta din fasole rosie si porumb
Postat de: panacris in Mancaruri de postRecunosc că de data asta am revenit la modul gătire și preparare, varianta de gospodină rapidă, pasta de fasole preparată cu cu ajutorul lui Arthur 😉 blender-ul super performant ce...Citeste continuarea
Ciorba de urzici cu rosii
Postat de: katty in CiorbeAlegem bine urzicile si le spalam in mai multe ape. Intr-o oala punem jumatate de litru de apa. Cand apa clocoteste adaugam 1/2 lingurita sare si urzicile scurse.Fierbem 10 minute, dupa care le...Citeste continuarea
Conglioni umplute cu tocanita de porc
Postat de: panacris in PastePulpa de porc se curăță de eventualele grăsimi, apoi se taie bucățele potrivite , cât să le mănânci fără a le tăia cu cuțitul. Prazul se curăță, taie rondele și se...Citeste continuarea
Desert tort Violet
Postat de: momo121 in TorturiPentru blatul de vanilie: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina esenta de...Citeste continuarea
Orecchiette cu piept de pui
Postat de: RODIMUR in PastePieptul de pui se fasonează, se spală, se taie sub formă de cubulețe și se pune în tigaia cu ulei încins, la foc mic, până ce se pătrunde și devine alb, sau chiar se...Citeste continuarea
Desert tort Carmen
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Am folosit un inel reglabil si l-am reglat la 23 cm diametru. Am asezat inelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt, am tapetat si inelul cu hartie de copt.Cele 6 galbenusuri le-am...Citeste continuarea
Desert mini cozonaci cu crema de alune
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIngredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol am pus galbenusurile cu zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat drojdia uscata si am turnat laptele caldut, am omogenizat bine. Faina...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere in aluat
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe separa ouale. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare apoi se lasa deoparte. Intr-un alt bol se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana se albeste...Citeste continuarea
Pizza cu aluat pufos
Postat de: rocsi_1612 in PizzaIntai o sa va spun cum am pregatit sosul de rosii , ca sa aiba timp sa se racoreasca. Intr-o cratica micuta puneti o cana suc de rosii de casa (sau cumparat). Adaugati sare, piper, oregano...Citeste continuarea
Salata de fusilli tricolore cu ton...
Postat de: katty in SalateIntr-o oala punem 1 l de apa si il punem la fiert. Cand apa clocoteste adaugam sarea si pastele. Fierbem conform instructiunilor de pe punga pana pastele sunt al dent. Scurgem pastele...Citeste continuarea
Ravioli cu ciuperci porcini, pui si...
Postat de: Bucataras in PastePune intai pastele la fiert in apa clocotita. Intre timp curata ceapa, usturoiul si toaca-le marunt. Taie pieptul de pui in cubulete. Topeste untul intr-o tigaie, adauga ceapa si...Citeste continuarea
Ardei kapia copti cu melasa de rodie
Postat de: katty in SalateEu am avut ardei kapia gata copti, congelati pe care i-am lasat la dezghetat si i-am rupt fasii. Daca aveti ardei kapia proaspat ii coaceti pe plita pe toate partile, ii descojiti,...Citeste continuarea
Supa de rosii cu legume si taitei
Postat de: katty in SupePunem oasele in apa rece pentru o ora. Scurgem apa, apoi le clatim bine si le punem intr-o oala cu apa rece cat sa le acopere si sa le depaseasca de 2 degete. Fierbem oasele, spumand...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de portocale
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit tava mare de la cuptor, tapetata cu hartie de copt. Am avut albusuri congelate pe care le-am scos de seara sa se dezghete. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am...Citeste continuarea
Desert painici cu banane si ciocolata
Postat de: dantes in DulciuriIn vasul de la mixer punem bananele rupte in bucati, doua oua si laptele, mixam totul foarte bine, apoi adaugam drojdia uscata si zaharul si amestecam totul. In aceasta compozitie...Citeste continuarea
Desert prajitura cu prune, nuci si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriIn primul rand am scos prunele din congelator si le-am lasat la dezghetat intr-o strecuratoare, de pe o zi pe alta. Blat : Am folosit o tava cu dimensiunile de 36/25 cm tapetata cu hartie de...Citeste continuarea
Carnati de casa in sos de rosii cu...
Postat de: katty in PorcTaiem carnatul in bucati potrivite. Curatam ceapa, o spalam si o taiem semirondele. Intr-o tava punem ceapa, uleiul si asezam deasupra carnatii. Dam tava la cuptor. Cand carnatul este rumenit...Citeste continuarea
Salata de creier
Postat de: katty in SalatePunem creierul in apa rece si il tinem aproximativ 1 ora pentru a indeparta sangele. Punem o craticioara cu 1 l de apa la foc. Cand incepe sa fiarba adaugam putina sare, otetul si creierul...Citeste continuarea
Pulpa de porc la slow cooker...
Postat de: katty in Slow CookerAmestecam toate condimentele cu uleiul. Masam bine carnea cu amestecul de contimente si lasam carnea la rece pentru cel putin 1 ora. In vasul aparatului slow cooker Crock-Pot punem gratarul...Citeste continuarea
Ciorba din piept de vita, cu legume
Postat de: RODIMUR in CiorbePieptul de vită se taie în bucăți mai mici, se fasonează, se spală (sau chiar se opărește) după care se pune la fiert, cu 3 litri de apă, la foc iute. Când se formează...Citeste continuarea
Tocanita de purcel cu praz si usturoi
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de purcel se taie cuburi. Usturoiul se feliaza fin . Prazul se taie marunt . Sotati prazul si usturoiul in ulei . Adaugati carnea de purcel pana cand...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Separati ouale, puneti albusurile intr-un bol. Le mixati cu un praf de sare pana se spumeaza, apoi adaugati indulcitorul treptat si mixati pana obtineti o bezea. Incorporati...Citeste continuarea
Jumari de porc
Postat de: Bunica in PorcBucatile de slanina se spala si se sterg cu servetele de hartie. Se taie in bucati cam de 2/2cm. Intr-un tuci sau o cratita se pune 200 ml. apa . Pune vasul pe foc. Cand incepe apa sa...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de portocale...
Postat de: oanapl in TorturiSe mixează untul cu zahărul măcinat până când se obține o cremă pufoasă, se adaugă apoi pe rând ouăle, mixând dupa fiecare. Peste crema de unt se pune cacaoa si...Citeste continuarea
Desert tort Tiramisu
Postat de: mirela0911 in TorturiBlatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare si zaharul. Se mixeaza timp de 4 minute la viteza mare, pana devine o crema spumoasa, pufoasa si aerata. Se adauga si esenta de...Citeste continuarea
Desert cornulete fragede cu gem
Postat de: Bunica in DulciuriIntr-un vas incapator punem jumatate din cantitatea de faina in care facem o gropita. Punem ouale, sarea si drojdia amestecand usor cu mana. Adaugam aromele, smantana, untura si apa minerala...Citeste continuarea
Ciorba cu sir de porc
Postat de: Bunica in CiorbeSirul de porc se portioneaza, spala si pus la fiert intr-un vas incapator. Dupa ce da primul clocot, se arunca apa,se spala vasul si oasele de spuma formata la fiert. Pune oasele in vas,apa...Citeste continuarea
Ciorba de crap cu legume si galuscute
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeBucatile de peste se spala si se pun la fiert in apa cu sare, otet si mixul special de condimente pentru peste . Se fierbe rapid in 10 minute de cand da in clocaot ....Citeste continuarea
Friptura de porc cu carnati...
Postat de: mihaelar63 in PorcBucatile de pulpa se taie mai groase . Am procedat astfel pentru ca am dorit sa obtin o carne mai frageda . Ceapa se feliaza pestisori . Taiati feliute si telina . Tocati...Citeste continuarea
Berbecut cu cartofi la tava
Postat de: mihaelar63 in OaiePulpa de berbecut se curata si se spala cu atentie. Nu este problema ca pulpa de berbecut pare pe exterior mai grasa . Aceste grasimi se vor topi la coacere ....Citeste continuarea
Salata de paste tricolore cu...
Postat de: panacris in PasteÎntr-un vas special pentru paste sau o oală mai înaltă se pune la fiert cca. 2000 ml apă rece cu sarea de mare. Când apa clocotește se adaugă pastele și se lasă la fiert...Citeste continuarea
Paine turist
Postat de: ancutsa in PiineAluatul: Pui într-un bol (vasul de la mixer) laptele cu untul topit (eu am încălzit în același ibric untul și laptele). Verifici amestecul, să fie cald, nu...Citeste continuarea
Salata de conopida cu iaurt, morcov...
Postat de: mihaelar63 in SalateConopida se pune la fiert in apa cu sare si bicarbonat de sodiu . Rolul bicarbonatului este sa elimine efectele nedorite ale conopidei asupra digestiei . Intr-un cuvant nu va veti balona...Citeste continuarea
Tafelspitz vienez
Postat de: mihaelar63 in VitaBucatile de rasol se pun in apa rece timp de 2 ore . Din cand in cand se schimba apa . Legumele se curata si se spala . Puneti carnea de vita impreuna cu morcovi , usturoi , telina...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu Camembert si...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCiupercile se spala si se curata. Coditele din ciuperci se scot si se toaca. Cabanosul se taie rondele. Palariutele de ciuperci se sareaza, se condimenteaza cu piper si oregano....Citeste continuarea
Sandvis cald cu cascaval, spanac si...
Postat de: Bucataras in SandvisuriPregateste ciupercile pleurotus pentru fript: spalate, curatate bine, usuca-le cu un prosop. Incinge tigaia gratar, adauga untul, cateii de usturoi taiati felii, apoi ciupercile intregi sau...Citeste continuarea
Carne de porc cu sos de rosiii,...
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnea de porc se taie bucati potrivite si se trage in uleiul incins pana prinde putina crusta. Tocati ceapa galbena si usturoiul si le puneti la prajit. Sarati. Cand ceapa...Citeste continuarea
Crema de ton cu iaurt si ardei
Postat de: mihaelar63 in SalateCeapa se taie marunt . Ardeiul rosu si cel galben se spala , se curata si se taie cubulete. Conserva de ton se rastoarna intr-un bol . Deasupra tonului se aduga...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: RODIMUR in PrajituriPentru blat, se separă cu atenție albușurile de gălbenușuri și se mixează mai întâi cu un praf de sare, până ce încep să ia volum. Atunci se adaugă zahărul...Citeste continuarea
Desert briose dantelate cu lamaie,...
Postat de: ancutsa in PrajituriBrioșele: Bați cu mixerul albușurile cu sarea, zeama de lămâie și îndulcitorul, adaugi pe rând gălbenușurile, apa, uleiul, coaja de lămâie, apa de...Citeste continuarea
Desert cuib de viespi cu nuca si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriAluatul: In bolul mixerului se pune faina, sarea, ouale batute si coaja de lamaie. Separat se incalzesc 100 ml lapte in care se pune 1 lgt zahar si 2 lg faina. Se adauga drojdia zdrobita. Se...Citeste continuarea
Jumari cu varza acra, in sos de...
Postat de: vasimur in Mancaruri cu carneCurățăm ceapa și roșiile, le spălăm și le tocăm peștișori (julienne) sau cubulețe, cum ne place. Punem uleiul într-o tigaie, îl încingem, adăugăm jumările și...Citeste continuarea
Desert tort profiterol cu ciocolata...
Postat de: momo121 in TorturiMod de preparare pentru blat: Separam ouale, albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul, adaugam galbenusurile unul cate unul pana la omogenizare. Peste oua punem putina...Citeste continuarea