"Retete de suflet"
Cautasem pe net o reteta de tocana siciliana. Am gasit mai multe, am citit si m-am apucat de treaba. Asta e ceea ce a iesit.
Se spala carnea si se taie in cubulete. Intr-o cratita se pune untul si uleiul sa se incinga. se pune carnea si se lasa sa se rumeneasca. Se adauga sare si piper, se mai amesteca pana se albeste carnea pe toate partile. Se adauga ceapa tocata, usturoiul taiat marunt si gogosarul feliat. Se amesteca totul bine si se lasa 2-3 minute. Se adauga coaja de lamaie si foile de dafin. Se toarna apoi vinul si se lasa sa fiarba 15 minute.
In acest timp, se spala rosiile, se oparesc, se decojesc si se taie apoi in bucati. Se pun la fiert intr-o cratita si se lasa sa dea cateva clocote pana se inmoaie bine. Se dau apoi prin sita iar sucul obtinut se toarna in cratita, peste carne. Se toarna si apa si se continua fierberea pana ce carnea este bine facuta.
Orezul se fierbe in apa multa cu sare, se scurge si se serveste ca si garnitura la tocanita de rosii, garnisita cu patrunjel verde tocat.
Pofta buna!