Pulpe de pui cu legume, la tigaie

de vasimur in Pui, 2 Sep 2021 | 4049 vizualizari

 

Carnea de pui este în preferințele multor oameni și poate fi gătită în foarte multe feluri. De data asta mi-am propus să gătesc copănele de pui, cu legume și neapărat cu ciuperci care îmi plac foarte mult. Vă mărturisesc că a ieșit un deliciu.

 

INGREDIENTE

  • 1 caserolă copănele de pui (9 buc. am avut)
  • 1 ceapă galbenă mai mare
  • 5-6 căței de usturoi
  • 3-4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1 roșie proaspătă
  • 1 ardei gras verde/roșu/galben
  • 1-2 morcovi
  • 2-3 cartofi mai mari
  • 6-8 ciuperci champignon, nu prea mari
  • boia de ardei dulce/iute, după gus
  • sare, după gust
  • piper, după gust
  • condimente pentru pui, după gust (opțional)
  • pătrunjel verde, tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pulpe de pui cu legume, la tigaie:

Curățăm pulpele, le spălăm bine, le scurgem de apă într-o strecurătoare, după care le prăjim într-o tigaie cu capacul pus, pe toate părțile, până ce se rumenesc ușor și se pătrund. Când sunt gata, le scoatem pe o farfurie și le lăsăm în așteptare.

 

Pregătim legumele: curățăm ceapa, usturoiul, morcovii, cartofii, ardeiul, roșia, și le spălăm bine. Tocăm legumele, fix cum ne place, mai mărunt sau mai mare. Eu prefer să tăi ceapa, roșia și ardeiul, solzișori, morcovul rondele iar cartofii în 4-6 bucăți, pe lungime. Ciupercile la las întregi și le curâț doar de pielița de pe pălăriuță. Dacă nu vă deranjează gustul specific, puteți să n-om faceți și voi. Sotez legumele în aceeași tigaie în care au fost prăjite pulpele: ceapa, ardeiul, morcovii, apoi ciupercile iar la sfărșit punem roșiile și usturoiul.

 

Peste acest pat de legume sotate, punem pulpele, adăugăm apă (supa de legume, sau supa concentrată) cât să le cuprindă. Acoperim tigaia cu capacul și lăsăm preparatul la foc mediu, ca să fiarbă. Se întorc pulpele pe ambele fețe. Amestecăm din când în când, ca să nu se prindă de fundul vasului. Lăsăm să fiarbă cam 4-5 minute sau până când sosul scade la consistența dorită. Oprim focul și pudrăm cu condimentele dorite, pătrunjel verde tocat, după gust, punem capacul și lăsăm ca gusturile să se întrepătrundă.

 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Prăjiți ușor pulpele, la foc mic, în tigaia cu capacul pus, până ce se pătrund și se rumenesc ușor.

2

În loc de copănele (pulpe inferioare), puteți face mâncarea și cu pulpe superioare sau cu aripioare de pui.

3

Nu prăjiți prea tare legumele când le sotați, ca să nu se ardă și să devină amare, ci căliți-le doar puțin, până ce se înmoaie și au un gust plăcut.

4

Acest preparat poate constitui o cină ușoară sau chiar un prânz delicios!

5

În loc de roșie proaspătă puteți pune bulion, suc de roșii, pastă de roșii/ardei etc.

6

O puteți prepara și în varianta picantă, cu ardei iute, dacă vă place!

Daca ti-a placut reteta noastra "Pulpe de pui cu legume, la tigaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu carne si legume