Desert bucte cu branza si stafide

de mirela0911 in Prajituri, 8 Sep 2021 | 6524 vizualizari

 

"Retete de suflet"
Minunate sunt aceste bucte umplute cu branza de vaci si stafide, bucte care iti merg la suflet si care iti aduc aminte de vremurile copilariei.

 

INGREDIENTE

Pt. aluat:

  • 1 kg faina alba
  • 1 lgt sare
  • 15 g drojdie proaspata
  • 150 ml lapte
  • 1 lgt zahar
  • 2 lg faina
  • 370 g lapte
  • 4 lg zahar
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 2 oua
  • 2 lg ulei
  • 50 g unt

Pt. umplutura:

  • 600 g branza de vaci
  • 1 ou
  • zahar dupa gust
  • zahar vanilat
  • coaja rasa de lamaie
  • 100 g stafide aurii
  • esenta de rom
  • 1 ou pt uns
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert bucte cu branza si stafide:

Se prepara maiaua. In 150 ml lapte caldut se pune 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia sfaramata. Se amesteca bine si se lasa sa se activeze timp de 10 minute.

Intr-un bol se pune faina cernuta. Se adauga sarea. Se face o gropita in mijloc si se toarna maiaua. Zaharul si coaja de lamaie se pun in restul de lapte usor incalzit. Se toarna peste maia, se mai adauga si ouale batute, uleiul si esenta de vanilie. Se framanta un aluat moale dar care nu se lipeste de maini. Spre final se adauga si untul taiat in bucatele. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Branza se amesteca bine cu zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si oul. Stafidele se lasa la inmuiat in esenta de rom apoi se adauga amestecului de branza. se omogenizeaza bine totul.

Dupa ce a dospit aluatul, se rup bucati potrivite din el, se aplatizeaza dandu-i o forma rotunda, se pune pe mijloc cam 1 lgt plina cu branza si se aduc marginile spre mijloc lipindu-le, formand o biluta. Se procedeaza la fel cu tot aluatul.

Se asaza buctele in tava, se mai lasa cca 15 minute sa dospeasca apoi se ung cu oul batut. Se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute sau pana se rumenesc frumos deasupraSe servesc atat calde cat si reci, pudrate cu zahar farin deasupra.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

In functie de cat de mari se fac buctele, ies mai mari sau mai mici. Mie mi-au iesit 12 buc.

2

Daca branza este mai uscata, se poate adauga putina smantana sau iaurt ca sa fie cremoasa branza.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert bucte cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de albusuri si crema de cacao si visine