"Retete de suflet"
Ingrediente:
Ingrediente crema:
Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina.
Facem bilute mici de 4- maxim 5 grame din aluat ( cat o maslinuta mai mica). Daca vor fi mai mari, va iesi multa compozitie din formele de nuci. Eu am cantarit la inceput, apoi le-am facut pe urmatoare aproximativ cat primele de mari.
Coacem bilutele in forma de nuci cateva minute sau cat este nevoie pentru a fi aurii, nu arse.
Pentru crema procedam astfel: punem laptele si untul la foc mic si lasam pana cand se topeste untul. Adaugam si coaja de lamaie. Adaugam lichidul cald peste crema de ciocolata si amestecam bine.
Curatam cojile de nuci de surplus cu ajutorul unui cutit. Mai pasam si inca 30-40 coji de nuci si le adaugam peste crema de ciocolata. Aceasta trebuie sa fie mai groasa sa nu curga din nuci. Dar este minunata. Daca doriti, le puteti da prin zahar pudra.