Prima rețetă pusă pe bucătăraș. Oricum am pile aici deci nu cred ca o să imi iau multe înjurături.
Se pune apă la fiert cu puțină sare pentru a fierbe spaghetele.
Se fierb cu 1 minut mai puțin decât indicația de pe ambalaj.
Eu am făcut cu spaghete de casă și le-am fiert cât să fie aproape făcute.
În timp ce fierbe apa, se pregătește sosul pentru carbonara, unde se pun cele 5 ouă (pentru mai multă cremozitate se pot folosi 4 ouă întregi și un gălbenuș) și se amestecă cu piper negru și pecorino/parmezan (250g) până se ajunge la o textură mai groasă.
După aceea se taie guanciale în fâșii subțiri și se pune la prăjit într-o tigaie rece și fără ulei.
Guanciale este foarte gras și o să lase foarte multă grăsime din care se vă face sosul.
Când spaghetele sunt aproape fierte, se opresc din clocot și se adaugă peste guanciale-ul prăjit împreună cu o cană din apa în care au fiert.
Se mai păstrează o cană din apa spaghetelor, iar când aceasta se răcește puțin, se adaugă peste sosul din ouă și pecorino/ parmezan făcut.
Spaghetele se mai gătesc aproximativ 1 minut în tigaie cu guanciale, după care se oprește focul, se lasă câteva secunde să se racească (că să nu se gătească oul de la căldură spaghetelor și să se facă omletă), iar apoi este turnat sosul pentru carbonara.
După ce am amestecat, am repornit focul pentru a reduce puțin sosul și a face o textură mai cremoasă.
Când se așază pe farfurie, se mai pune o mână de pecorino/parmezan și se mai macină niște piper negru proaspăt pentru a mai tăia din gustul grăsimi.