Paste Carbonara

de Rekila in Spaghete, 25 Aug 2021 | 5747 vizualizari

 

Prima rețetă pusă pe bucătăraș. Oricum am pile aici deci nu cred ca o să imi iau multe înjurături.

 

INGREDIENTE

  • Guanciale (obrăjiori de porc) 280 g;
  • Spaghete/Spaghettoni 400 g;
  • 5 ouă;
  • Parmezan/Pecorino cca. 300 g;
  • Piper negru.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste Carbonara:

Se pune apă la fiert cu puțină sare pentru a fierbe spaghetele.

Se fierb cu 1 minut mai puțin decât indicația de pe ambalaj.

Eu am făcut cu spaghete de casă și le-am fiert cât să fie aproape făcute.

În timp ce fierbe apa, se pregătește sosul pentru carbonara, unde se pun cele 5 ouă (pentru mai multă cremozitate se pot folosi 4 ouă întregi și un gălbenuș) și se amestecă cu piper negru și pecorino/parmezan (250g) până se ajunge la o textură mai groasă.

După aceea se taie guanciale în fâșii subțiri și se pune la prăjit într-o tigaie rece și fără ulei.

Guanciale este foarte gras și o să lase foarte multă grăsime din care se vă face sosul.

Când spaghetele sunt aproape fierte, se opresc din clocot și se adaugă peste guanciale-ul prăjit împreună cu o cană din apa în care au fiert.

Se mai păstrează o cană din apa spaghetelor, iar când aceasta se răcește puțin, se adaugă peste sosul din ouă și pecorino/ parmezan făcut.

Spaghetele se mai gătesc aproximativ 1 minut în tigaie cu guanciale, după care se oprește focul, se lasă câteva secunde să se racească (că să nu se gătească oul de la căldură spaghetelor și să se facă omletă), iar apoi este turnat sosul pentru carbonara.

După ce am amestecat, am repornit focul pentru a reduce puțin sosul și a face o textură mai cremoasă.

Când se așază pe farfurie, se mai pune o mână de pecorino/parmezan și se mai macină niște piper negru proaspăt pentru a mai tăia din gustul grăsimi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste Carbonara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Paste cu somon afumat