Retete de suflet
De data asta am folosit aparatul slow cooker Crock-Pot pe post de cuptor si mi-a placut tare mult.
Spalam zucchini, ii taiem capetele si il taiem in doua jumatati pe lungime. Fiecare jumatate o taiem in doua jumatati. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele, pastrand pe margine putin miez. Partea scoasa o radem pe razatoarea mare si o pastram.
Tocam ceapa marunt. Amestecam carnea tocata cu ceapa, orezul spalat si scurs, jumatate din partea rasa de zucchini, sare, piper dupa gust si cimbru . Presaram putina sare in fiecare bucatica de zucchini si umplem cu amestecul de carne tocata.
Pornim aparatul slow cooker Crock-Pot pe functia coacere la 120 de grade.
Cand aparatul este incalzit, punem uleiul, rosiile, restul de miez de zucchini dat pe razatoare, foile de dafin, sare si piper, apoi asezam bucatile de zucchini umplut si lasam la copt pentru o ora. Dupa ce timpul a trecut presaram mararul si oprim aparatul.
Servim zucchini calzi, optional cu smantana sau iaurt.