Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval

de RODIMUR in Paste, 3 Sep 2021 | 8957 vizualizari

 

Imi plac mult pastele si de fiecare data cand le vad in magazine, care mai de care mai dragute si mai interesante, mi le si imaginez in farfurie, preparate dupa retete simple sau sofisticate. Important este sa ne incante atat papilele gustative, cat si vazul. Exact asa s-a intamplat cu aceste orecchiette colorate care mi-au placut de cum le-am zarit in raft si faptul ca sunt colorate natural (cu spanac, morcovi, sfecla, curcuma...) m-a facut sa nu ezit nici o clipa si sa le cumpar. De la acest moment, pana la savurarea lor preparate dupa o reteta simpla, dar care nu da gres niciodata, nu a mai trecut mult timp...Mai mult a durat pana ce am scris si postat aceasta reteta.
Retete de suflet

 

INGREDIENTE

  • 300 grame de orecchiette
  • 75 grame de unt
  • 100 grame de sunca presata
  • 100 grame de cascaval
  • sare
  • piper
  • oregano
  • frunze proaspete de busuioc
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval:

Pastele se fierb timp de 15-18 minute (in fapt, conform recomandarilor de pe ambalaj) in multa apa sarata.

Intre timp se razuieste cascavalul pe razatoarea mare si se taie sunca presata.

Cand pastele au fiert, se strecoara de apa clocotita si se rastoarna fierbinti pe platoul de servire. Se adauga untul feliat si se amesteca usor, pentru a se topi si a cuprinde toate pastele.

Se adauga apoi cascavalul si sunca presata, se amesteca usor, se condimenteaza dupa gust  si se decoreaza cu frunze proaspete de busuioc.

Se serveste imediat.

TIPS-URI

1

Acest gen de paste pot fi preparate si servite simple, fara alte ingrediente, pentru ca ele contin deja legume gustoase, care le si coloreaza. Eu am adaugat unt, sunca si cascaval, pentru ca am vrut sa le fac mai consistente, ca sa inlocuiasca, la mare rigoare, un fel principal.

2

Fierbeti pastele in multa apa clocotita, cu sare, conform recomandarilor de pe ambalaj.

3

Nu clatiti pastele cu apa rece. Strecurati-le bine de apa clocotita si rasturnati-le fierbinti pe platoul de servire, pentru ca astfel untul si cascavalul se vor topi imediat si le vor patrunde.

4

Puteti folosi si alte condimente care va plac, dar nu exagerati, pentru ca gustul lor bun sa vina in principal de la unt, cascaval, sunca si legumele continute.

5

Servitii pastele fierbinti, imediat ce le-ati preparat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Orecchiette colorate, cu unt, sunca si cascaval" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

Plăcintă creață cu brânză sărată - Gustoasă și ușor de pregătit

pe 01.11 la 09:52

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

3048 puncte

MotanLaOale

1084 puncte

trifadalia

800 puncte

laura_n

410 puncte

Rocsi

315 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Taitei cu varza calita